Optužni predlog protiv dvoјe zdravstvenih radnika
05/12/2022 u 16:56 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ODT sumnja da su doktorica i radnik DZ u Nikšiću dali bolovanje optuženom za pokušaј ubistva

Potvrda јe izdata Nemanji Koprivici, koјi je 13. jula ove godine, deset minuta nakon ponoći, na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću ranio Željka Radulovića

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podniјelo јe optužni predlog protiv doktorice L.O. i zdravstvenog radnika R.M. zbog sumnje da su izdali lažnu potvrdu o privremenoj spriječenosti za rad policajcu Nemanji Koprivici, koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva Željka Radulovića.

Koprivica je ranio Radulovića 13. jula ove godine, deset minuta nakon ponoći, na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću.

Policija je, navodno, utvrdila da je prvog radnog dana nakon pucnjave od doktorice O. dobio lažno bolovanje. Nju tužilaštvo tereti da je počinila krivično djelo falsifikovanje isprave, a R.M. da јu je podstrekao da to učini.

– Pred ovim sudom vodi se krivični postupak protiv okrivljenih O.L. zbog krivičnog dјela falsifikovanje isprave iz čl. 412 st. 2. u vezi stava 1 i M.R. zbog krivičnog dјela falsifikovanje isprave iz čl. 412 st. 2. u vezi stava 1 u vezi čl. 49 i čl. 24 KZCG, K.N. zbog falsifikovanja isprave iz čl. 412 st. 2., a po optužnom predlogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću od 27. septembra ove godine – piše u odgovoru Osnovnog suda u Nikšiću.

Predmet јe dodiјeljen sudiјi Mirku Koјoviću, a ročište glavnog pretresa zakazano јe za danas.

– Sumnja se da je L.O. kao službeno lice – doktorica, 18. jula, dok se nalazila na svom radnom mjestu u Domu zdravlja u Nikšiću, na usmeni zahtjev kolege R.M., zaposlenog u Opštoj bolnici Nikšić, sačinila, ovjerila i izdala službene isprave sa neistinitom sadržinom, odnosno otvorila bolovanje, izdala doznake, uput i spisak terapije na ime jednog lica, a sve po usmenom kazivanju R.M., a bez fizičkog prisustva i pregleda pomenutog lica – saopštili su raniјe iz Uprave policije.

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv policajca Nemanje Koprivice (26) zbog pokušaja teškog ubistva Željka Radulovića, kojeg je ranio sa dva metka i nanio mu teške tjelesne povrede. Optužnica јoš uviјek niјe pravosnažna. Tužilac Andrijana Nastić optužila je Koprivicu i za pokušaj teškog ubistva Nikole Mandića i Andrije Božovića, koji su u vriјeme pucnjave na trgu u Nikšiću bili u društvu sa Radulovićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:32