Osnovno tužilaštvo u Beranama / - OT BERANE
16/02/2023 u 15:15 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Optužen da je iz marketa otuđio cigarete i uz prijetnju pištoljem iz kladionice oduzeo novac

A.A. se na teret stavlja da je u J.Č. uperio pištolj i agresivnim tonom joj uputio riječi “čuješ li ti mene, daj pare” kada je oštećena J.Č. otvorila fioku od stola ispod naplatnog pulta odakle mu je predala iznos 355 eura

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu beranskog tužilaštva podignutu protiv okrivljenog A.A. zbog krivičnog djela razbojništvo u saizvršilaštvu. Kako se navodi aktu tužilaštva, A.A. iz Berana optužen je da je 1. decembra prošle godine oko 20.50 časova, u Ulici 4. crnogorske brigade bb, u opštini Berane, po prethodnom dogovoru i zajedno sa maloljetnim licem, u prostorijama sportske kladionice “Premijer”, vlasništvo DOO Fun Fun Podgorica, prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećene J.Č., oduzeo 365 eura.

- Maloljetno lice je ušlo u kladionicu gdje je čuvalo stražu i odakle je telefonskim putem obavijestio okrivljenog A.A., da može ući jer u kladionici nema nikoga osim radnice, pa je nakon tog obavještenja okrivljeni A.A., sa maskom na licu i noseći u ruci gasni pištolj, crne boje, marke Blow F92, ušao u kladionicu kada je u pravcu radnice oštećene J.Č., uperio ovaj pištolj i uputio joj riječi “ovo je pljačka, daj pare”, nakon čega je sa pulta uzeo novčanicu od 10 eura i krenuo prema izlaznim vratima kako bi provjerio da li neko dolazi. Onda se ponovo vratio do radnice oštećene J.Č., kada je ponovo uperio pištolj u njenom pravcu i agresivnim tonom joj uputio riječi “čuješ li ti mene, daj pare” kada je oštećena J.Č. otvorila fioku od stola ispod naplatnog pulta odakle mu je predala iznos 355 eura, nakon čega je okrivljeni A.A., pobjegao iz kladionice, a zatim se sa maloljetnim licem našao u blizini restorana National u naselju Dolac, i dao mu iznos od 150 eura, navodi se u optužnici.

Otuđene cigarete vrijedne 400 eura

Sud je potvrdio i optužnicu protiv A.A. zbog krivičnog djela teška krađa u saizvršilaštvu, kojom je predstavljeno da je dana 17. 6. 2022. godine, oko 03,15 časova, u naselju Dolac, opština Berane, po prethodnom dogovoru i zajedno sa jednim maloljetnim licem, obio market DOO Franca.

- Na način što je maloljetno lice ostalo ispred marketa i čuvalo stražu, dok je okrivljeni A.A., došao do ulaznih vrata sa sporedne strane ulice i udarcem nogom odvalio panel ploču na vratima, a zatim je kroz tako napravljen otvor ušao u unutrašnjost objekta i iz istog oduzeo: boks cigareta marke Dunhill blend; boks cigareta marke Karelia Slims, tri boksa cigareta marke Winston Xstyle long red; boks cigareta marke Winston Xstyle long blue; boks cigareta marke Winston Xstyle blue; sedam boksova cigareta marke Una Slims gold; boks cigareta marke Una Slims Silver; boks cigareta marke Winston 100 S; boks cigareta marke Carelia White i boks cigareta marke Parlament Soho, ukupne vrijednosti 431,30 eura, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebe pribave protivpravnu imovinsku korist, navodi se u optužnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 00:33