Osnovni sud u Podgorici / Dan
20/11/2023 u 19:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osnovni sud u Podgorici: Pavličić uslovna presuda izrečena 2014. zbog falsifikovanja isprave

Iz Minstarstva tvrde da su protiv pomoćnice direktora IJZ podnijeli krivičnu prijavu ODT u Podgorici zbog sumnje da je, “u namjeri da lažnu i neistinitu ispravu upotrijebi kao pravu, počinila krivično djelo falsifikovanja isprave”

Pomoćnica direktora Instituta za javno zdavlje Miljana Pavličić, presudom Osnovnog suda u Podgorici, od marta 2014. proglašena je krivom zbog falsifikovanja isprave i izrečena joj je uslovna presuda, rečeno je Televiziji E iz Osnovnog suda u Podgorici.

Iz Ministarstva prosvjete i nauke prošle sedmice je saopšteno da je uvjerenje Miljane Pavličić o završenim studijama na Hemijskom fakultetu u Beogradu - falsifikat.

IJZ: Provjerićemo navode u vezi sa diplomom pomoćnice direktora

Naveli su da njena diploma nije priznata prije 13 godina jer je Hemijski fakultet iz Beograda, u maju 2010. godine, obavijestio Ministarstvo prosvjete i nauke Crne Gore da nije vjerodostojna obrazovna isprava koju je dostavila Pavličić.

Iz Minstarstva tvrde da su, na osnovu odgovora koje su dobili od Hemijskog fakulteta, protiv Pavličić podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da je, “u namjeri da lažnu i neistinitu ispravu upotrijebi kao pravu, počinila krivično djelo falsifikovanja isprave”.

Inspekcija rada u subotu je pokrenula postupak nadzora u vezi sa zaposlenjem Miljane Pavličić u Institutu za javno zdravlje. Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, kontrola je pokrenuta po službenoj dužnosti, a na osnovu navoda objavljenih u medijima da je Pavličić godinama radila na rukovodećim pozicijama sa uvjerenjem o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koje je falsifikovano.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 23:22