ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC / - ILUSTRACIJA/ VISI SUD PRIVODJENJE - NENAD MANDIC
20/04/2023 u 14:41 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Paović: Nelogično je da srednjoškolac organizuje kriminalnu grupu

Mošo Paović je sudiji Nenadu Vujoviću kazao da je on bio maloljetan u vrijeme koje se navodi kao izvršenje krivičnog djela

Pred podgoričkim Višim sudom održano je suđenje  Mošu Paoviću, Enisu Fetahoviću i Marku Ristiću. Njih Specijalno državno tužilaštvo trerti da su na osnovu  falsifikovane dokumentacije pokušali sa bankovnih računa kompanija Bemaks i Agro Mont da prisvoje 199.291 euro, dok su sa računa preduzeća Neregelija uspjeli da skinu 11.869.59 eura.

Ovom optužnicom bio je obuhvaćen i Miloš Knežević, koji je osuđen u ovom predmetu na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Paović, Fetahović i Ristić su negirali izvršenje djela za koja su optuženi.

Mošo Paović je sudiji Nenadu Vujanoviću kazao da je on bio maloljetan u vrijeme koje se navodi kao izvršenje krivičnog djela.

-Ne priznajem izvršenje krivičnog djela...Tužilac nije uzeo ništa u obzir što sam mu rekao. Naglašavam da nemam nikakve veze s ovim....Već sam se našao u sličnoj situaciji, jer sam po potužbama istog ovog tužilaštva tri godine proveo u pritvoru i za to djelo sam oslobođen (drugi predmet)..Mislim da je nelogično i nemoguće da srednjoškolac organizuje kriminalnu organizaciju i to baš za ovakvo djelo..Moji roditelji imaju privatan biznis, materijalne okolnosti su takve da nemam potrebe za ovim, mogu i da ne radim...-pojasnio je optuženi Paović.

Optuženi Enis Fetahović je kazao da takođe ne priznaje krivicu. On je naglasio sudu da sve što je ranije kazao u SDT i potpisao je uradio zbog "pritiska tužilaštva i policije".

-Govorili su da ću jedino tako otići kući, spominjali su kaznu zatvora od 10, sedam godina...Da će istraga dugo trajati...-naveo je optuženi Fetahović obraćajući se sudu povodom njegovog ranijeg iskaza od kojeg je odustao.

I optuženi Ristić je kategorično negirao sve navode optužnice i krivično djelo za koje se tereti.

-Optuženog Paovića poznajem iz zatvora..Nikad ranije nismo komunicirali. Ja sam u dva puta, pošto me jedan drug zamolio, išao da odnesem papire do Budve i do Podgorice. Fasciklu sam stavio na zadnje sjedište automobila..NIsam znao ni njen sadržaj, ni svrhu tog sadržaja...Ne može meni niko, ni Paović, ni bilo ko drugi govoriti ili naredit , šta da radim...Sa ovim zaista nemam veze- naveo je u izjavi optuženi Ristić.

Njemu je, nakon predloga advokata Dragana Mitrića, sud ukinuo pritvor.

Podsjećamo, Specijalno tužilaštvo podiglo  je ranije optužnicu protiv "grupe Cetinjanina Moša Paovića koja je osumnjičena  da je  uz pomoć falsifikovane dokumentacije pokušala da sa bankovnih računa kompanija Bemaks i Agro Mont prisvoji 199.291 euro, dok je sa računa preduzeća Neregelija uspjela da skine 11.869.59 eura".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 17:02