Verena Cerovina / Instagram
03/10/2024 u 10:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pjevačica uhapšena zbog pomaganja škaljarcu Ognjenu Orašaninu

Ognjen Odović iz Sokoca i pjevačica Verena Cerovina iz Sarajeva uhapšeni su zbog sumnje da su pomagali u skrivanju nedavno uhapšenog člana "Škaljarskog klana" Ognjena Orašanina, za kojim je bila raspisana Interpol potjernica.

Odović i Cerovina uhapšeni su u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo.

U Sarajevu uhapšen jedan od vođa Škaljarskog klana

- Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog djela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana potjernica, inače pripadnika "škaljarskog klana" - saopštio je MUP-a Srpske.

Dodaju da su prilikom hapšenja kod osumnjičenih oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- Nakon izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu - navode u MUP-u Srpske.

Orašanin je početkom septembra uhapšen na osnovu međunarodne potjernice koja je za njim raspisana nakon što je u decembru 2022. godine izbjegao hapšenje u akciji MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH. Osumnjičen je da je od 26. novembra 2020. do 22. januara 2022. godine kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

- Osnovana sumnja proizilazi iz analize sadržaja ostvarenih komunikacijom putem ”Sky” aplikacije iz koje se vidi da je Orašanin, zajedno sa članovima grupe, u više navrata organizovao trgovinu opojnom drogom kokain iz Belgije i da ju je prodavao na teritoriji BiH i Hrvatske - navelo je Tužilaštvo BiH u predlogu za pritvor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 10:10