/ foto uprava policije cg
14/10/2023 u 12:01 h
Marija PalibrkMarija Palibrk
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plaćene ubice čekale znak da krenu u akciju

Uhapšeni su M.A. iz Jermenije i P.H. iz Albanije, a u autu u kojem su oni bili pronađene su silikonske maske, pištolji, garderoba i rukavice

Državljanin Jermenije M.A. (34) i A.H. (25) iz Albanije uhapšeni su u akciji kojom je, kako je saopšteno iz policije, spriječena likvidacija u Budvi. Jermen je slobode lišen preksinoć u prestonici crnogorskog turizma, u blizini nedovršenog hotela u vlasništvu uhapšenog gradonačelnika Budve Mila Božovića. Bio je u automobilu sa još dvije osobe, koje su uspjele da pobjegnu. Policija je zaplijenila silikonske maske koje se koriste prilikom ubistava, garderobu i rukavice, kao i pištolje, od kojih je jedan automatski. Na Sukobinu je juče uhapšen i A.H. Zbog sumnje da je bio s njima, potražuje se još jedan državljanin Jermenije.

Kako nezvanično saznajemo, ovom akcijom spriječen je nastavak sukoba "škaljarskog" i "kavačkog" klana. Postoje sumnje i koja osoba je trebalo da bude meta, ali njen identitet zasad nije otkriven. Međutim, priprema izvršenja napada i sredstva koja su napadači namjeravali da koriste identični su metodama korišćenim u dosadašnjim krvavim obračunima kotorskih klanova. Osim toga, poznato je da su u poslednje vrijeme nerijetko plaćali ubice, čak i profesionalne, iz drugih država. To su pretežno radili u slučajevima kada je meta visokorangirana u suparničkom klanu. Osumnjičeni su, prema sumnjama istražitelja, čekali znak da krenu u akciju i eliminišu metu.

– Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Jug" – Odjeljenja bezbjednost Budva sinoć su, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, spriječili likvidaciju i na licu mjesta lišili slobode M.A. (34) iz Jermenije – saopštili su juče iz policije.

Pojasnili su da je budvanska policija preksinoć, oko 22.30, u Ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke "polo" barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli.

– To vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slijepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i počela da bježe. Pripadnici policije su sustigli jedno lice – naveli su iz policije.

Odmah su obaviještene sve raspoložive jedinice policije, koje su upućene u ovaj dio Budve zajedno sa službenicima kriminalističke policije. Izvršena je blokada grada i započeta intenzivna potraga za pomenutim licima.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Budva izvršio uviđaj na licu mjesta. U vozilu su pronađena dva pištolja marke "glok" sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem i 17 komada municije, dvije silikonske maske, više pari rukavica i garderoba za presvlačenje.

– Nakon utvrđivanja identiteta, policija je, po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog djela koje je spriječeno efikasnom reakcijom pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Budva – saopšteno je iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:06