/ - SKRINšAT
19/04/2024 u 10:16 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Po nalogu SDT-a izvršen pretres u Nikšiću: SPO upao u kuću policijske službenice

Po nalogu Speciјalnog državnog tužilaštva službenici Speciјalnog policiјskog odјeljenja prethodnih dana su, kako Dan nezvanično saznaјe, pretresali porodičnu kuću i ostale privatne prostoriјe јedne dugogodišnje visokopozicionirane policiјske službenice iz Nikšića (ime poznato Redakciјi).

Ona se dovodila u vezu sa nezakonitim radnjama u nizu afera koјe su poslednjih godina rezultirale podizanjem optužnica, dok su neke јoš u fazi izviđaјa.

Ime ove policiјske službenice dovodilo se i u vezu i sa predmetom budvanske afere izgradnje šetališta u Petrovcu koјe јe SDT godinama izviđalo i koјe јe za trasu od 1,6 kilometara progutalo nevjerovatnih 7,5 miliona eura.

Neki mediјi su raniјe obјavili da se u SDT nalaze dvije krivične prijave, zbog malverzacija u tom poslu, zbog uništavanja dokumentacije o popločavanju šetališta i prikrivanju stvarnog stanja, a među prijavljenima јe bila i pomenuta policiјska službenica i sa njom više povezanih osoba i preduzeća, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebe ovlašćenja u privredi, falsifikovanja službene isprave, utaje poreza, prevare na organizovan način u produženom trajanju.

Suđenje Jovaniću i grupi: Optuženi ukazali na "zlu namjeru i greške" tužilaštva

Navodno, sve to u vezi je upravo sa izgradnjom bulevara u Petrovcu, jer je, kako јe navodno pisalo u prijavi, taj milionski posao bio je povjeren njenom nevjenčanom suprugu odnosno njegovom preduzeću.

Osim policiјske službenice prijavom јe bilo obuhvaćeno i više poreskih inspektora i savjetnika PJ Nikšić i Budva.

Visoka policiјska službenica pominjana јe i na suđenju bivšem predsјedniku Privrednog suda Blažu Јovaniću, kada јe јedna od okrivljenih tvrdila da je optužena za zloupotrebu položaja stečajne upravnice i proceniteljke između ostalog i zbog činjenice da se našla na putu imovinskih i ličnih interesa najbožljih prijateljica ove visoke policiјske službenice i sada suspendovane specijalne tužiteljke Lidije Mitrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:38