Vila na Gorici / - FOTO: RTCG/YT/GP URA/ PRINTSCREEN
12/06/2024 u 16:55 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) SPO ušao u "ničiju kuću"

Po nalogu sudiјe Višeg suda u Podgorici Gorana Šćepanovića, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) ušli su јuče u velelepni obјekat u elitnom naselju Gorica koјi јe u јavnosti poznat kao „ničija kuća“.

Pretres јe počeo u popodnevnom satima, a prisustvovali su vlasnik te nekretnine i firme Master inženjering Vladan Ivanović i njegovi pravni zastupnici Marko Milošević i Zoran Piperović.

Desetak pripadnika SPO juče su upali u ovaj objekat i započeli pretrese

 

Advokat Marko Milošević je kazao da se radi o objektu koji se nalazi u sivoj fazi i dodao da je Ivanović ranije saslušan i da je nakon izjave uslijedio pretres.

Advokat je, između ostalog, kazao da naredba ne sadrži osnove sumnje i osnovanu sumnju, već se krajnje nezakonitom po njegovom mišljenju, navodi samo sumnja, bez podvlačenja o kakvoj sumnji se radi.

- Na raspolaganju su kompletni resurs, kuća, popisi, rade popise stvari... Sve je transparentno, vrlo objektivno, vrlo realno, pokazujemo sve što treba. Mislim da nema tu ništa da se nađe, sigurni smo da ne može ništa da se nađe - navodi Milošević.

On je kazao da se pretres sprovodi od strane desetak predstavnika SPO.

- Smatramo da oni nisu ni kompetentni, niti stručni da utvrde bilo šta, bilo kakve činjenice. Pustićemo sve, neka ide sve svojim tokom. Trenutno od preko stotine stavki koje planiraju da obrade, nismo završili ni tri četiri, tako da je veoma upitno dokad će ovo trajati - kazao je advokat.

image

Advokati Zoran Piperović i Marko Milošević

- FOTO: LAZAR RUžIć
image

Advokat Zoran Piperović

- FOTO: LAZAR RUžIć
image

Marko Milošević

- FOTO: LAZAR RUžIć

Podsjećamo, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović kazao je prije nekoliko dana da su u predmetu poznatom pod nazivom "Ničija kuća" došli do interesantnih informacija pretresom određenog telefonskog uređaja. Specijalno državno tužilaštvo formiralo je 2021. godine, predmet povodom tvrdnji Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su bivši predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

image

Vila na Gorici

- FOTO: RTCG/YT/GP URA/ PRINTSCREEN

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o ofšore poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

Kneževića saslušao SDT: Tvrdi da ima dokaze za "prvi milion" i "ničiju kuću"

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević izjavio je ranije da se kuća pored vile “Gorica” gradi za predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se vodi na njegovog prijatelja Vladana Ivanovića.

To je Đukanović demantovao.

- Netačno je da je ta kuća u mom vlasništvu. Netačno je da smo ikada on i ja mogli razgovarati na tu temu, a njegov je umišljaj da smo prijatelji. On nikada nije bio dio toga kruga. Imam strogu selekciju prijatelja- kazao je ranije Đukanović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:43