Трећеоптужени Бахтијар Мурић / -Милован Нововић
01/12/2021 u 08:57 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почело суђење Алмиру Груди и Дарку Дашићу: Гранични полицајци негирали да су узимали мито

Према оптужници, Груда и Дашић су дјело извршили у периоду од 11. јула до 31. октобра 2019. године, приликом обављања службених дужности које подразумијевају надзор државне границе

Службеници Граничне полиције –Управе полиције Црне Горе Алмир Груда (46) и Дарко Дашић (47) из Берана, који су ухапшени у склопу акције "Лимес", саопштили су јуче, износећи одбрану пред судом, да нијесу криви и да не признају кривично дјело које им је оптужницом стављено на терет. Виши државни тужилац Милица Рмандић оптужницом им је ставила на терет извршење кривичног дјела примање мита у продуженом трајању.

Двојица оптужених полицајаца тврде да трећеоптуженог Бахтијара Мурића познају само из виђења и да са њим нису имали пословних контаката.

– Децидирано тврдимо да никад нијесмо у свом послу узимали мито од било кога – казали су јуче Дашић и Груда пред вијећем бјелопољског Вишег суда којим предсједава судија Драган Мрдак.

И Мурић је негирао извршење кривичног дјела давање мита у стицају са продуженим дјелом кријумчарење.

– Никада нијесам давао било коме мито за било какву услугу, нити сам нешто нелегално преносио преко границе – рекао је Мурић.

Дашићев адвокат Горан Пантовић је затражио да се из списа предмета изузму транскрипити разговора који су прибављени мјерама тајног надзора јер, како је казао, није ништа урађено на правно ваљан и законит начин. О овом предлогу, као и предлогу адвоката одбране да се двојици окривљених полицајаца укине притвор, суд ће накнадно одлучити.

Према оптужници, Груда и Дашић су кривично дјело извршили од 11. јула до 31. октобра 2019. године, приликом обављања службених дужности које подразумијевају надзор државне границе. У оптужници пише да су захтијевали и примали мито у новцу од више непознатих лица која кријумчаре акцизну и другу робу разне намјене у већим количинама са територије Републике Србије на територију Црне Горе и обратно.

– Они су у кратком временском интервалу у шест наврата омогућили Н.Н. лицима, као и Бахтијару Мурићу, да из Републике Србије у Црну Гору мимо граничних прелаза пренесу разну врсту робе (цигарете, кафу, текстилбну робу, паприке...) не вршећи службене радње које су морали да изврше, односно да их спријече да робу пренесу преко царинске линије. И том приликом узимали су од десет до шездесет еура по појединачном преласку – наводи се у оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:14