/ - Фото: Портал Дан
21/02/2022 u 19:04 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Подгоричанин крадену робу продавао на бувљаку

Изпртљажника туђег аутомобила одузео компресор и разне врсте бушилица и кутиjу са ситним алатом

Врховни суд је продужио за још двадесет дана притвор Мирку Јанковићу, осумњиченом да је извршио више тешких крађа на територији Подгорице.

Како се наводи у наредби о спровођењу истраге Основног државног тужилаштва у Подгорици, сумња се да је Јанковић 12. октобра прошле године, у Подгорици, помоћу украденог резервног кључа отворио улазна врата једног пословног простора, одакле је потом понио машину за кантовање и комплете санитариjе, а три дана касније, у Улици Црногорског батаљона, из пртљажника туђег аутомобила одузео и присвоjио компресор и разне врсте бушилица, као и jедну пластичну кутиjу са ситним алатом.

– Основана сумња се утврђуjе из доказа и података коjи су прикупљени у досадашњем току траjања истраге, а посебно из исказа саслушаних свjедока: П.П., коjи jе jасно описао када, и на коjи начин jе од окривљеног преузео алат коjи jе касниjе пронађен код њега на бувљоj пиjаци у Никшићу – наводи се у рјешењу.

Како се даље наводи, у досадашњем току траjања притвора истрага ниjе завршена из обjективних разлога.

– Ово због тога што ниjе завршено вjештачење од стране судског вjештака из области дигиталних доказа, како због новогодишњих и божићних празника, тако и због великог броjа пословних обавеза вјештака, а и чињенице да му jе на вjештачење достављен обиман материjал, за чиjу обраду jе потребно дуже вриjеме – пише у рјешењу.

Констатовано је да је окривљени Јанковић од свог пунољетства више пута осуђиван и то због кривичног дjела тешка крађа два пута, три пута због истоврсног кривичног дjела, односно због кривичног дjела крађа и jедном због кривичног дjела тешка тjелесна повреда.

– Када се то доведе у у везу са животном доби окривљеног, коjи jе у вриjеме извршења кривичних дjела имао 32 године, указано је да уколико се нађе на слободи би могао извршити ново кривично дjело – наводи се у рјешењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:27