/ - FOTO: ILUSTRACIJA DAN PORTAL
28/03/2023 u 17:48 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgoričanin osumnjičen da je sina iskoristio radi prosjačenja

Sa pogodne udaljenosti nadzirao je sina u prosjačenju i držao ga pod prismotrom, prateći njegovo kretanje i ponašanje

Podgoričanin B.A. optužen je za krivično djelo tgovina ljudima. On je, kako navodi tužiulaštvo, vrbovao sina radi prosjačenja.

On je, prema navodima potvrđene optužnice, od početka novembra 2022. godine do 27. decembra 2022. godine, na teritoriji Podgorice,  zloupotrebom odnosa zavisnosti, u cilju prosjačenja vrbovao maloljetno dijete, sina, starog devet  godina.

- To je učinio koristeći odnos zavisnosti jer mu je oštećeni sin, sa kojim živi u porodičnoj zajednici, na način što je oštećenog u navedenom periodu u više navrata izvodio iz kuće i dovodio ispred navedenog objekta radi prošnje. Sa pogodne udaljenosti nadzirao je oštećenog u prosjačenju i držao ga pod prismotrom, prateći njegovo kretanje i ponašanje- pojašnjeno je optužnicom.

Zatim je, nakon što sakupi dovoljno novca od oko 50 eura, dnevno uzimao novac za sebe, na koji način je vrbovao maloljetno dijete u cilju prosjačenja-

- Pri čemu je bio svjesan svojih djela i njihove zabranjenosti i htio izvršenje, čime je izvršio krivično djelo trgovina ljudima iz člana 444 stav 3 u vezi stava 1 i 2 Krivičnog zakonika Crne Gore- navodi su optužnice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:46