EPCG-Željezara Nikšić / - FOTO: VLADA/INSTAGRAM
14/11/2023 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podnijeta krivična prijava zbog napada na Maksima Vučinića i Milutina Đukanovića

ODT u Nikšiću protiv Lj.Đ. je podnijelo krivičnu prijavu zbog napada na Maksima Vučinića i prekršajnu prijavu zbog napada na Milutina Đukanovića

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“–Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli su krivičnu prijavu protiv Lj.Đ. (36) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti  iz člana 168 KZCG.

 - Dana 9. novembra 2023. godine postupajući po prijavi I.Č. odgovornog lica na poslovima zaštite u „Elektroprivredi AD Nikšić, da je u prostorijama privrednog društva „EPCG Željezara Nikšić“ prilikom održavanja sastanka menadžmenta i radnika, u jednom trenutku Lj.Đ. uputio uvrijedljive riječi prijeteće sadržine licu M.Đ, preduzete su aktivnosti na rasvjetljavanju prijavljenog događaja - stoji u saopoštenju policije.

- Nakon toga, a u odnosu na medijske natpise, i izjavu lica M.V. u medijima, da je ostavku na funkciju predsjednika u Odboru direktora EPCG-Željezara Nikšić, podnio nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, policijski službenici su samoincijativno formirali predmet u odnosu na istog, te preduzel i mjere na rasvjetljavanju ovih navoda, a što je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvomu Nikšiću, rezultiralo izjašnjenjem nadležnog tužioca da u radnjama Lj.Đ. ućinjenih prema M.V. ima elemenata krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZCG - navodi se u saopštenju. 

Takođe, kako se nadležni tužilac izjasnio da u radnjama istog lica, Lj.Đ, učinjenih prema licu M.Đ. nema elemenata krivičnog djela, protiv istog će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7 i člana 8 Zakona o javnom redu i miru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 16:54