/ - POLICIJA FOTO: ŽANA BOJANIć
11/04/2024 u 13:29 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Cetinje: Pojačana kontrola kriminalnih grupa, uhapšene četiri osobe

Uprava policije Crne Gore pojačala je represivne aktivnosti prema kriminalnim grupama na Cetinju. Na osnovu toga su uhapsili četiri lica i predali krivičnu prijava protiv njih pet. Prema saznanjima portala Dan procesuirani su Borozan Mihailo, Kaluđerović Vladimir, Kaluđerović Petar, Kaluđerović Milan i Mašanović Marko.

Oni se, prema evidenciji policije, vode kao osobe bliske škaljarskom klanu.

-  Službenici Sektora za borbu protiv kriminala zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti,,Centar” uz snažnu podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene su u ranim jutarnjim časovima izvršili pretresanje više objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica, i sa njima povezanih lica, na više lokacija na teritoriji Cetinja. Sveukupne aktivnosti u planiranoj i sinhronizovanoj akciji rezultirale su lišenjem slobode četiri lica i podnošenjem krivičnih prijava protiv pet lica.- navode iz Uprave policije.

(VIDEO) EKSKLUZIVNO: Snimak osumnjičenog za paljenje vozila nakon ubistva u mjestu Meterizi

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti,,Centar” aktivnost su izveli na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa Forenzičkim centrom u Danilovgradu, a u koordinaciji sa Višim kao i Osnovnim državnim tužilastvom na Cetinju, tokom sveobuhvatne policijsko- tužilačke istrage, koja je proistekla kao rezultat istraga u krivičnim predmetima iz prethodnog perioda.

Dodaju da se osnovano  sumnja da su M.B. (29), V.K (34), P.K (20), M.K. (35), kao i M.M. (42), izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Kočan govorio o sačekušama: Za ubistvo ponuđeno 70.000 eura, metu čekali četiri dana u napuštenom objektu

- Po nalogu osnovnog državnog tužioca sva četiri lica su lišena slobode, dok M.M. nije pronađen i u odnosu na njega se sprovode potražne mjere i radnje u cilju lociranja i lišenja slobode. Lica lišena slobode će u zakonskom roku biti sprovedena na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju. Osumnjičena lica se u evidencijama Uprave policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi - dodaju iz UP.

Ističu da službenici Uprave policije - Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju odlučnu borbu i intenzivne aktivnosti na svim nivoima, u cilju sprečavanja, otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za građane na teritoriji Crne Gore.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:56