/ полиција илустрација
22/06/2021 u 14:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Полицајац пуцао из гасног пиштоља, покренут прекршајни поступак

Против Д.Ј. је поднијета и прекршајна пријава због почињеног прекршаја из члана 13 Закона о јавном реду и миру

Припадници Центра безбједности Бар су утврдили да је полицијски службеник Д.Ј. 19. јуна 2021. године у кући свог сродника испалио четири патрона из стартног – гасног  пиштоља марке “Бруни МОД 92” калибра 9 мм, приликом породичног весеља. 

- Полиција је 20. јуна извршила увиђај на лицу мјеста и пронађене су и изузете испаљене чауре од гасног пиштоља. Д.Ј. је предао гасни пиштољ, који је изузет и уз потврду привремено одузет.  О догађају је обавјештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бару који се изјаснио да се у радњама Д.Ј. не стичу елементи кривичног дјела- саопштено је из полиције.

Установљено је да полицијски службеник Д.Ј. није поменути пиштољ благовремено и прописно пријавио Подручној јединици за опште и управне послове Бар, те ће из тог разлога  бити санкционисан сходно Закону о оружју.

- Осим тога, против Д.Ј. је поднијета прекршајна пријава због почињеног прекршаја из члана 13 Закона о јавном реду и миру. Такође, списи предмета ће бити достављени Етичком одбору а у циљу стварања предуслова за вођење дисциплинског поступка- речено је из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:11