Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
26/06/2024 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Policija na sjeveru uhapsila lice zbog napada na policijske službenike

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ su u okviru pojačanih aktivnosti u cilju sankcionisanja prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, procesuirali više lica.

U Kolašinu je lišen slobode N.L. (30) iz Podgorice, zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. On je, upravljajući putničkim motornim vozilom, na putnom pravcu Mateševo-Andrijevica, odbio da se zaustavi na propisani znak policijskih službenika. Nakon toga je sustignut i zaustavljen, ali se tom prilikom oglušio o više izdatih upozorenja i naređenja, te je fizički napao policijske službenike koji su prema njemu primijenili sredstva prinude u cilju odbijanja napada i sprečavanja bjekstva lica.

Sa navedenim događajem je upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se protiv N.L. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Takođe, on je procesuiran i zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima – upravljao je vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu i nije se zaustavio na znak stop izdat od strane policijskih službenika.

Osim toga, službenici policije u Bijelom Polju su lišili slobode vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u krvi, kao i vozača koji je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Bjelopoljska policija je, postupajući po prijavi građana, lišila slobode i lice S.V. (38) iz Podgorice koji je, upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu udarilo u zaštitnu ogradu - bankinu. Od njega je privremeno oduzeto vozilo za koje nije posjedovao odgovarajuću dokumentaciju.

Tokom vikenda 48 saobraćajnih nezgoda: Zbog vožnje u pijanom stanju uhapšene 34 osobe

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 09:36