Petar Koprivica / - MUP
10/09/2024 u 19:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pomoćnica ministra MUP-a prijavila državnog sekretara zbog vrijeđanja, a on nju zbog lažnog prijavljivanja

Direktorica Direktorata za normativne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova Iva Vukoslavčević podnijela je krivičnu prijavu protiv državnog sekretara MUP-a Petra Koprivice navodeći da je u njegovom kabinetu omalovažavao, vrijeđao i odgurnuo.

To je potvrđeno za naš portal iz MUP-a. Kako nam je rečeno, Koprivica je podnio prijavu protiv nje za lažno prijavljivanje. Ona je prijavom navela da mjesecima trpi mobing i pritisak na poslu od državnog sekretara.

- Ivi Vukoslavčević, direktorici Direktorata za normativne poslove i razvoj policije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, juče je saopšteno da će joj prestati funkcija direktorice Direktorata nakon stupanja na snagu nove sistematizacije radnih mjesta, jer je planirana reorganizacija direktorata kojim ona rukovodi. To je jedan od razloga zbog kojih je dan kasnije podnijela lažnu prijavu protiv mene, a sve sa ciljem kreiranja lažne predizborne afere- kazao je Koprivica.

Odbacuje navode iz prijave Vukoslavčević, zbog čega je protiv nje podnio prijavu za lažno prijavljivanje.

- U vezi sa navedenim, kao državni sekretar MUP-a koji koordinira rad ministarstva iz oblasti koje su u resoru Vukoslavčević, tražio sam njeno izjašnjenje povodom propusta u radu. Konkretno, zbog tih propusta, radna grupa koja po nalogu ministra treba da u hitnom roku sačini Predlog izmjena i dopuna Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kasni sa početkom rada skoro mjesec dana. U vezi sa tim, sačinio sam službenu zabilješku, istu uputio ministru, nakon čega je nastala lažna predizborna prijava direktorice Vukoslavčević- naveo je on.

Smatra da je važno javnosti da zna, da nikada nije imao problema sa zakonom.

- Funkciju državnog sekretara u ovom ministarstvu obavljam isključivo zbog dugogodišnjeg iskustva u organima bezbjednosti i da nijesam bilo čiji politički funkcioner. Zbog svega navedenog, zbog zaštite ličnog, ali i integriteta Ministarstva, dalje aktivnosti ovim povodom preduzimaću iskljičivo pred nadležnim organima- naveo je on.

Kako nam je nezavnično potvrđeno, prijavom je navedeno da je Koprivica od službenice tražio da mijenja izjašnjenje koje je prošlog petka poslala ministru Danilu Šaranoviću.

Ona je prijavom navela da je Koprivica vrijeđao i kazao da  "neće više biti pomoćnica ministra".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 18:10