Ilustracija / - FOTO: Ž. BOJANIć
27/01/2024 u 09:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Porodične tragedije koje su potresle Crnu Goru prethodnih godina

Porodična tragedija potresla je jutros Crnu Goru. Sat iza ponoći M.D. (51) iz Podgorice je, kako se sumnja, ubio svoju suprugu V.D. (49) i maloljetnog sina starog 12 godina, a potom izvršio samoubistvo. M.D. je bio penzionisani službenik Uprave policije, dok je V.D. bila prosvjetni radnik.

Unazad nekoliko godina porodične tragedije dešavale su se širom države. U oktobru prošle godine Bjelopoljac Elmaz B. je, kako se sumnja ubio brata Elvisa i to priznao pred tužiocem.

– Kriv sam i priznajem sve što kažete. Nijesam pametan kako se ovo desilo i zašto sam ovo uradio. Žaliću i kajaću se dok budem živ – rekao je tužiocu Elmaz Beganović.

Kako je "Dan" tada pisao, supruga oštećenog je ispričala da je pokušala da razdvoji braću, a kada je vidjela kako se nož zariva u vrat njenog supruga, onesvijestila se. Prema saznanjima iz istrage, problem je nastao zbog psa ljubimca Elmazove djevojke, koji je bio u kući, čemu se Elvis protivio zbog djece. Prvo je došlo do prepirke, koja je prerasla u žučnu svađu, da bi se sve okončalo porodičnom tragedijom.

Daliboru Nikoliću nedavno je izrečena prvostepena presuda, dobio  je 12 godina zatvora za krivično djelo nasilje u porodici, iako je prema navodima optužnice optužen za svirepo ubistvo supruge Baranke Zimrite Nerde (27) u januaru 2022. godine.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Dalibor Nikolić počinio svirepo ubistvo trudne nevjenčane supruge Zimrite Nerde (27). Ona je od posljedica lakih i teških tjelesnih povreda, koje joj je Nikolić nanio tokom 15. i 16. januara 2022. godine, preminula 21. januara u Kliničkom centru Crne Gore.

Nikolić je, prema navodima iz optužnice, tokom 15. i 16. januara prošle godine osam sati tukao svoju nevjenčanu suprugu. On je od 22 sata do šest sati narednog dana tukao trudnu suprugu nakon svađe dok se troje njihove maloljetne djece (od deset, osam i četiri godine) nalazilo u porodičnoj kući. Ona je primila više desetina udaraca pesnicama i improvizovanom bejzbol palicom, a ljekari su joj u bolnici konstatovali pet teških tjelesnih povreda i 11 lakših, među kojima su i prelomi kostiju na rukama i na nozi.

U septembru 2021. godine ubijena je Šejla Bakija, a za ubistvo je optužen njen vjerenik Ilir Đokaj.

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv Ilira Đokaja, kojeg  terete da je 30. septembra 2021. u Tuzima ubio nevjenčanu suprugu Šejlu Bakiju (19). Tada je ranjen i Šejlin otac Šaban Bakija. Đokaju je pomenutog dana, oko 15.15 u Tuzima, u naselju Karabuško polje sa umišljajem i iz niskih pobuda lišio života Šejlu Bakiju, pri čemu je sa umišljajem doveo u opasnost život oštećenih Šabana, Indire i Bada Bakije.

U oktobru 2021. u Petnjici je A.Š. (50) u porodičnoj kući, tupim predmetom nanio povrede svojoj supruzi E.Š. (36) koja je podlegla povredama

- On je takođe povrede naneo i ćerki A.Š. (15) koja je zadobila teške tjelesne povrede. A.Š. (50) se nakon toga udaljio sa lica mjesta i izvršio samoubistvo. Njegovo beživotno tijelo pronašla je policija, kazali su tda iz UP.

U porodičnoj tragediji u Starom Baru u februaru 2017. godine, suprug je nožem ubio nevjenčanu ženu, ranio njenu majku i presudio sebi. Dvostruko ubistvo i ranjavanje dogodilo se u kući roditelja ubijene žene, gdje su svi živeli zajedno.

- Na licu mjesta je pronađen nož koji je N.B, sumnja se, koristio prilikom izvršenja krivičnog djela, naveli su tada u saopštenju policije.

U julu 2016. godine Rako Đurović (31) preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore od povreda zadobijenih vatrenim oružjem.

Kako je tad policija saopštila, na njega je, u mjestu Virpazar pucao iz puške otac Velimir Đurović (59). Odmah nakon pucnjave, Rako Đurović je transportovan u KCCG, gdje je preminuo.

U 2020. godini tri slučaja čedomorstva

U Crnoj Gori je, prema zvaničnim podacima Uprave policije, u 2020. godini ubijeno troje novorođenčadi, a od 2000. do kraja 2020. zabilježeno je čak 10 takvih ubistava.

Javnost je aprilu 202. šokirana viješću da je u jednoj jami u Zeti, nedaleko od Podgorice, pronađeno tijelo novorođenčeta, a zločin je otkriven kada je policija obaviještena iz Kliničkog centra Crne Gore o intervenciji nad ženom (36), koja je bila u životnoj opasnosti zbog porođaja van medicinske ustanove.

Drugi slučaj se dogodio u Bijelom Polju kada su u kontejneru u centru grada, ispod gradske apoteke, komunalni radnici pronašli tijelo bebe.

U avgustu 2020. je policija u Pljevljima našla beživotno tijelo bebe u jednoj kući, nakon što su iz bolnice dobili prijavu da su primili pacijentkinju u teškom stanju, za koju su ljekari, nakon pregleda, utvrdili da se nedavno porodila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:56