/ - FOTO: RTV HN
25/01/2023 u 14:56 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ronioci iz mora izvukli tijelo dječaka

Prema nezvaničnim informacijama, preliminarni podaci ukazuju da se radi o nestalom dječaku

Ronioci Regionalnog ronilačkog centra Bijela, koji tragaju za nestalim dječakom kojeg je 17. januara talas povukao u more, kod Rta Oštro izvukli su beživotno tijelo, saznaje portal Dan.

Prema nezvaničnim informacijama, preliminarni podaci ukazuju da se radi o nestalom dječaku.

Nastavlja se potraga za dječakom, velike nade u upotrebu ''bočnog skenirajućeg sonara''

- Naši ronioci su upravo izvukli iz vode beživotno tijelo koje se nalazilo kod Rta Oštro. Nakon dojave izašli smo na lice mjesta sa pripradnicima  Uprave policije i nadležnim oprganima  koji su preuzeli tijelo na dalje postupanje- kazao je za portal Dan Danilo Mijajlović iz RCUD-a.

image
- FOTO: RCUD, SA DANAšNJE POTRAGE

Plan za danas je bio da se akcija završi oko 15 časova, međutim nešto oko 15.10 ronioci su nakon dobijene informacije krenuli ka pomenutoj lokaciji sa koje su i izvukli tijelo iz mora.

-Upravo je pri kraju akcija potrage za dječakom. Uradili smo sve...Ronioci iz Bijele, Mornarice, Uprave pomorske sigurnosti, Vatrogasi Kotor., čamac Lučke kapetanije, Vojni helikopter..Čitav dio od Hotela Plaže ka Njivicama, odnosno Kobili je pretražen uz obalu i po dubini. Upotrebljen je dron Uprave pomorske sigurnosti i Upravljanja lukama. Takođe, akciji se pridružio i čamac  Zavoda za hidrometeorologiju koji sa bočnim skenerom, sonarom, radi pretragu od Meljina skroz do iza  Kobile na 15, sada i na 30 metara...Akcija će oko 15 časova da se završi i sjutra ako dozvoli vrijeme idemo dalje sa akcijom- kazao je u izjavi za portal Dan nešto ranije danas Žarko Lukšić pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

Nakon toga, dobijena je informacija da je kod Rta Oštro uočeno tijelo.

Potraga za dječakom: Ronioci pretražuju dubine i bore se sa olujnim talasima, stigao helikopter

Podsjećamo, danas je osmi dan potrage za dječakom koje je talas povukao u more, 17. januara na jednoj hercegnovskoj plaži kada je bila jaka oluja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:58