dino ibrahimović / - DAN
25/09/2024 u 10:37 h
Žana Vlahović, Željka BojanićŽana Vlahović, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Potvrđena optužnica: Ibrahimoviću će suditi zbog ubistva Mustafe

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Dina Ibrahimovića koji je optužen zbog ubistva Edmonda Mustafe.

Podsjećanja radi, kontrola optužnice održana je početkom septembra u Višem sudu u Podgorici. Tada je advokat Damir Lekić predložio sudu da se ova optužnica potvrdi, kako bi odbrana u postupku suđenja ukazala na okolnosti koje su prethodile ovom ubistvu, ali i nakon njega. Sa tim je bio saglasan optuženi Ibrahimović.

U optužnici se, između ostalog, navodi da su dokazi protiv Dina Ibrahimovića potvrđeni i skazima svjedoka "koji su u bitnom dali opis lica koje je izvršilo predmetno djelo navodeći da je upravljao trotinetom, kao i putanju njegovog kretanja - dolaska i odlaska sa lica mjesta), kao i u čemu je isti bio obučen".

Sestra Edmonda Mustafe svјedočila o trenucima koјi su prethodili zločinu: Čula pucanj, istrčala i vidjela brata u lokvi krvi

Edmond Mustafa ubijen je 27. februara ove godine u jutarnjim satima na uglu Ulice popa Dukljanina i Ulice maršala Tita u Baru. 

Uviđaj je u prisustvu policije obavila viša državna tužiteljka Irena Burić, koja je tada i potvrdila da je uhapšen Dino Ibrahimović i da mu se, osim ubistva, na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Svjedok vidio ubicu Mustafe: "Imao tamnu odjeću i vizir, ovo je djelo profesionalca"

Nakon ubistva grad je bio blokiran i u prostorije policije ubrzo je priveden Ibrahimović, za koga je iz policije kasnije saopšteno da je slobode lišen prilikom pokušaja bjekstva.

Detalji optužnice protiv Ibrahimovića: Svjedoci opisali ubicu, u pravcu Mustafe ispaljeno 15 metaka

- On je upravljao električnim trotinetom, a na glavi je nosio kacigu. Pretragom terena u pravcu bjekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je bila automatska puška iz koje je, sumnjamo, ispalio nekoliko projektila i ubio E.M. - naveli su tada iz policije.

Ubistvo Mustafe: Odbrana predložila da sud potvrdi optužnicu

Dodali su da je za Ibrahimovićem raspisana međunarodna potjernica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji, ne precizirajući o kojoj državi je riječ.

Svjedoci su kazali, kako se navodi u optužnici, da je osumnjičeni "na glavi imao kacigu i da je nosio torbu crne boje, kao i na koji način je izvršio predmetno djelo".

Pred podgoričkim Višim sudom protiv Ibrahimovića se vodi i krivični postupak zbog optužbi da je dio kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića, u februaru 2020. u Herceg Novom

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 10:46