Ubistvo na Veruši / - FOTO: Ž.B.
20/10/2022 u 16:40 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potvrđena optužnica za dvostruko ubistvo: Zločin na Veruši dogovorili preko SKY-a?

Zekić preko kriprovane Sky aplikacije grupi saopštava plan o reketiranju jedne osobe iz Berana od koje je planirao da uzme 100.000 eura kako bi pokrio troškove likvidacije, navodi tužilaštvo

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu za dvostruko ubistvo na Veruši koje je izvršeno 20.oktobra 2020. potvrđeno je za portal Dan.

Optužnicom je obuhvaćem Marko Zekić koji je označen kao organizator kriminalne grupen odgovorne za likvidaciju Podgoričana Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (20).

Optužnicom su obuhvaćrni i Miomir Đukić, Dragan Biletić, Vasilije Đukić, Mirčeta Mihailović, Nenad Miličić, Goran Milašinović, Branislav Ivanović i Dragan Tarić. Premanavodima istrage, Marko Zekić, Đukić i Mihailović su 17. oktobra 2020. godine u mjestu Uvač, sa umišljajem i po prethodnom dogovoru zajedno ubili Prelevića i Pekovića. Milašinović, Biletić, Ivanović i Miličić su osumnjičeni da su pomogli umišljajno stvaranjem uslova i uklanjanjem prepreka.

Prema navodima optužnice, nakon što je ova grupa saznala da će žrtve 17. oktobra biti u kući Prelevića u mjestu Uvač, tu su informaciju saopštili Zekiću, Đukiću i Mirčeti Mihailoviću.

-Mirčetić je predao automatsku pušku i pištolj Zekiću i Đukiću koji su nakon kraće rasprave na vratima vikendice ubili Prelevića ispalivši u njega više projektila u glavu i gornji dio tijela. Pošto su eliminisali Prelevića, ušli su u vikendicu i ubili Pekovića- navodi su iz optužnice.

Podsjećamo, supruga Prelevića je dan kasnije oko 18 časova pozvala komšiju i zamolila ga da pođe do vikendice jer joj se muž nije javljao dva dana. Nakon što su došli do vikendice, komšije su uočile da su ulazna vrata od kuće otvorena i da se na pragu nalazi tijelo Prelevića.

-Transkripti Sky aplikacije koju su koristili pripadnici ove kriminalne organizacije otkrili su da je ubistvo Prelevića i Pekovića planirano nekoliko mjeseci ranije. Organizovanjem likvidacije u ovom slučaju rukovodio je Zekić. Sky komunikacije su otkrile i da je Milašinović imao konekciju u policiji preko koje je grupi otkrivao saznanja istražitelja vezano za istragu ubistva Prelevića i Pekovića i pronađenih tragova. Nakon ubistva Prelevića i Pekovića, Zekić preko kriprovane Sky aplikacije grupi saopštava plan o reketiranju jedne osobe iz Berana od koje je planirao da uzme 100.000 eura kako bi pokrio troškove likvidacije dvojice Podgoričana na Veruši, navodi su optužnice. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:58