/ - POLICIJA FOTO: ŽANA BOJANIć, ilustracija
03/04/2024 u 10:14 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predao se policajac Ivan Nikolić, obuhvaćen optužnicom na kojoj je i Radoje Zvicer

Policijac Ivan Nikolić, osumnjičen za članstvo u kriminalnoj organizaciji koja se bavila švercom droge, predao se istražnim organima, potvrđeno je za portal Dan nezvanično iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Nacionalna potjernica za Nikolićem raspisana je prošle godine.

Sud utvrdio: Protiv Božovića, Milovića, Lazovića i grupe SDT nije konkretizovalo "SKY" poruke koje potvrđuju optužbe

Podsjećamo, Specijalno državno tužilaštvo optužilo je 21 osobu za šverc više od četiri tone kokaina i pranje para. Osim Milovića i Stamatovića, optužene su i njihove kolege Marko Novaković, Mileta Ojdanić i Božidar Jabučanin, kao i predsjednik Opštine Budva Milo Božović, Radoje Zvicer, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Dejan Knežević, Milan Popović, Miloš Mišurović, Ivan Nikolić, Goran Stojanović, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Tihomir Adžić, Filip Zindović (koji se ranije prezivao Kljajević), Darko Knežević, Ivan Mijatović i Dražen Milović.

(FOTO) "Plava sveska" - Božović predao dokaz sudu: Šuković ga savjetovao ko "smeta" u Upravi policije

Međutim, na osnovu odluke Višeg suda u Podgorici optužnica je vraćena na dopunu istrage i ispravke nepravilnosti.

Božović: Predrag Šuković je bio moj saradnik, SDT me povezuje sa "kavčanima" koji su ubili moje prijatelje

Prema navodima SDT-a,  optuženi Mijatović je navodno u jednoj turi ​​​​​obezbijedio da se 100 kilograma kokaina u vlasništvu Božovića, prenese od luke u Lisabonu do grada Costa da Caparica u Portugalu.

Stav suda: Specijalno tužilaštvo bez konkretnih dokaza optužilo Dejana Kneževića

U taj transfer je, kako istraga sumnja, bila uključena,još jedna osoba. Međutim njen identitet je za sada nepoznat. 

Prema navodima SDT, to lice je navodno  9. maja 2020. godine, oko trideset minuta nakon ponoći, sa broda “MSC Fantazija”, koji se nalazio usidren u luci u Lisabonu, spustila šest torbi narandžaste boje, u kojima se nalazilo 100 pakovanja kokaina.

- Na način što je lice koje je na kriptovanoj aplikaciji ‘SKY ECC’ koristilo pin TL9TOH, postupajući po naredbi okrivljenog Mila Božovića, 9. 5. 2020. godine, oko 00.30 časova... spustilo šest torbi narandžaste boje, u kojima se nalazilo ukupno 100 pakovanja opojne droge kokain- navodi su optužnice.

Daljim istražnim radnjama SDT je došlo do sumnje da jtaj kokain bio Božovićev i da ga je čamcem preuzela nepoznata osoba. 

Prema ranijim informacijama iz tužilaštva, neki od optuženih u ovom predmetu se terete za više krivičnih djela. 

-Lj. M., M. O., I. S., N. B., P. L., M. P., B. J., M. M., A. K., V. B., G. S., D. M., F. Z., I. N., T. A., M. N., D. K., M. B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj. M., M. O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - oko 4 t i 300 kg kokaina, protiv Lj. M., I. S., M. O., B. J. i M. N., za krivična djela pranje novca - oko sedam miliona eura, protiv M. M., A. K. i Lj. M., za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D. K., za krivična djela odavanje tajnih podataka i protiv D. K., za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, izvršena je u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike - saopštio je ranije specijalni državni tužilac Vukas Radonjić.

.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:44