Перишић / -DAN
16/05/2022 u 08:02 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предмет стечајног управника КАП-а Перишића пред судијом Шофранац Недовић

Перишић се терети да jе противправним искоришћавањем службеног положаjа умањио стечаjну масу предузећа за 44,9 хиљада еура, а на терет му се ставља и кривично дjело прекорачење границе службеног овлашћења

Након избора судије Владимира Нововића на мјесто главног специјалног тужиоца, предмет стечајног управника КАП-а Веселина Перишића додијељен је у рад новоизабраној судији Вишег суда у Подгорици Ирени Шофранац Недовић. Перишић се терети да jе противправним искоришћавањем службеног положаjа умањио стечаjну масу предузећа за 44,9 хиљада еура тако што је 2014. године дозволио откуп стана наследницима бившег радника КАП-а, Ратка Бабића, чиме jе стечаjна маса предузећа умањена за наведени износ.

Њему се на терет ставља и кривично дjело прекорачење границе службеног овлашћења.

У оптужници је наведено да jе Перишић наследницима покоjног Ратка Бабића признао излучно право на излучење из стечаjне масе КАП-а, стана од 45,1 метар квадратни на Старом аеродрому и омогућио закључење уговора о његовом откупу по повољним условима.

Према тврдњама тужилаштва, предметни стан законски ниjе могао бити купљен у вриjеме стечаjа, jер jе Ратко Бабић био само његов корисник, а право на откуп ниjе стекао за живота.

У оптужници се наводи да jе Перишић, противно одлуци Одбора директора од априла 2003. године, у коjоj се наводи да jе откуп станова омогућен само запосленима, а не и њиховим наследницима, омогућио сада покоjноj Ани Бабић закључење уговора о откупу.

Како jе обjашњено, Ана Бабић jе закључила уговор о откупу стана са КАП-ом 16. маjа 2014. године, по повољним условима, да би га након тога продала за 46 хиљада еура.

– На таj начин jе Перишић умањио стечаjну масу КАП-а, те сада покојној Ани Бабић прибавио имовинску корист од 44,9 хиљада еура, а у истом износу направио шетету стечаjним повjериоцима КАП-а – наводи се у оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:28