Vojo Laković / - VOJO LAKOVIć
03/12/2021 u 12:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијеров савјетник за безбједност поднио пријаву против пет полицајаца

Навео је да су осумњичени службеници, на овај начин, омогућили особама које су била под мјерама забрана, “да несметано уђу у Црну Гору, гдје су по уласку, неки од наведених, извршили више кривичних дјела

Савјетник за безбједност предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића,  Војо Лаковић, поднио је данас Вишем државном тужилаштву у Подгорици, кривичну пријаву против пет службеника Управе полиције и Н.Н. лица, саопштено је из Владе. 

У пријави стоји, да је у континуитету у периоду од 2018. до 2021. године, као службена лица “приступајући информационо-комуникационом систему и у њему, без правног основа, одговарајуће одлуке Министарства унутрашњих послова, деактивирали забране уласка у Црну Гору лицима којима је, у складу са чл.8 ст.1 тач.9, Закона о странцима, изречена мјера забрана уласка у Црну Гору, јер то захтијевају разлози националне  и унутрашње безбједности”.

- Даље се наводи да су осумњичени службеници, на овај начин, омогућили особама које су била под мјерама забрана, “да несметано уђу у Црну Гору, гдје су по уласку, неки од наведених, извршили више кривичних дјела за која се против њих, у Специјалном државном тужилаштву, води кривични поступак” - додаје се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:08