Zatvor, ilustracija / - MIćKO VUJISIć
22/09/2023 u 11:50 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pretresi u Istražnom zatvoru: Pronađeni mobilni telefoni sakriveni u zidu i plafonu

Prilikom vršenja detaljnog pretresa pronađene su sljedeće nedozvoljene stvari: 2 mobilna telefona, 3 improvizovana punjača za mobilni telefon i manja količina tableta

U istražnom zatvoru Podgorica juče je izvršen pretres više prostorija koje koriste privorena lica i tom prilikom pronađene su nedozvoljene stvari koje su i oduzete, saznaje portal Dan.

-Na osnovu operativnih saznanja i informacija koje su ukazivale da pojedina pritvorena lica posjeduju i koriste nedozvoljene stvari, odlučeno je da se dana 21.09.2023.godine izvrši pretres većeg broja prostorija-soba u Istražnom zatvoru Podgorica u kojima su smještena pritvorena lica-  navedeno je u dogovoru za portal Dan iz UIKS-a.

Prilikom vršenja detaljnog pretresa pronađene su sljedeće nedozvoljene stvari: 2 mobilna telefona, 3 improvizovana punjača za mobilni telefon i manja količina tableta.

Iz UIKS-a naglašavaju  potrebnim istaći da su nedozvoljene stvari bile sakrivene u posebno napravljenim udubljenima" štekovima" u zidu, odnosno plafonu soba.

Dodaju da "navedeni broj pronađenih nedozvoljenih stvari u odnosu na broj pronađenih nedozvoljenih stvari u prethodnom periodu govori u prilog činjenici da su intezivirane aktivnosti koje se preduzimaju u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija u cilju povećanja stepena bezbjednosti počev od druge polovine 2022.godine dale vidljive i značajne rezultate".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:35