ALEKSANDAR MIJAJLOVIĆ, PRIVOĐENJE/ - LAZAR RUZIC / - ALEKSANDAR MIJAJLOVIĆ, PRIVOĐENJE/ - LAZAR RUZIC
12/04/2024 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prihvaćeno jemstvo za Aleksandra Mijajlovića u iznosu od 1,1 milion eura

Viši sud u Podgorici prihvatio je jemstvo za biznismena Aleksandra Mijajlovića, potvrđeno je portalu Dan iz Višeg suda.

Odluku je donjela sutkinja Suzana Mugoša.  Savjetnica za odnose s javnošću tog suda Marija Raković kazala je portalu Dan da tužilaštvo ima pravo žalbe na odluku i da se Mijajlović na slobodi može naći nakon pravosnažne odluke i pošto država upiše zabilježbu na imovinu koju je ponudio Mijajlović.


- Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici prihvatila je jemstvo, a takvo jemstvo uz mjere nadzora kao što su mjera napuštanja boravišta i obaveza povremenog javljanja Upravi policije, oduzimanje putne isprave predstavlja  dovoljnu garanciju da će postupak ići nesmetano. Pored svega toga na takvo utvrđenje upućuje i to što okrivljeni i pored činjenice da je u prethodnom periodu tri ili četiri godine non stop sa najviših državnih adresa plašen da će biti uhapšen i da će biti pritvoren apsolutno nije napustio Crnu Goru niti preduzeo bilo kakvu radnju da se da u bjekstvo. Sve ove okolnosti ukazuje da isti nema namjeru da napusti Crnu Goru koja je njegov istvoremeno porodični i društveni centarv - kazali su u izjavi za portal Dan advokat Zoran Piperović i Stefan Jovanović.

Dodali su da se sudija za istragu pozvala sna praksu Evropskog suda za ljudska prava ukazujući da  je u identičnim krivično pravnim situacijama usvojeno jemstvo i mnogo nižeg od ovog, tako da se radi o zakonitoj odluci” ocijenio je advokat Mijajlovića.
Mijajlovićeva odbrana 22. marta garantovala je sudu sa 1,1 milion eura da će im biti dostupan ako mu ukinu pritvor. 

Iskaz Mijajlovića pred SDT: U Dubaiјu ima privatni posao, s Lazovićem pričao "uobičaјenim telefonima"

Mijajlović je uhapšen 19. februara po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje ga tereti da je sa još jednom osobom formirao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete.

Članovima kriminalne ekipe Mijajlovića SDT je označio policajceMilenka Miću Rabrenovića,Radoja Rabrenovića,Dragana Backovića i Mirka Mijuškovića, zatimDejana Jokića,Goluba Vojinovića,Milana Vukadinovića i nekoliko osoba na čijoj identifikaciji tužioci rade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:00