Илустрација
15/05/2022 u 08:22 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Притвор осумњиченом да је давао дрогу на уживање: Чоковић негирао повезаност са смрћу малољетнице

Чоковић је категорично одбацио све што му је стављено на терет, а притвор му је одређен због могућности бјекства, тежине дјела за које се терети

Судија за истрагу бјелопољског Вишег суда Вукомир Бошковић испитао је Вехба Чоковића из Бијелог Поља и одредио му једномјесечни притвор због сумње да је извршио кривично дјело давање на уживање опојних дрога. Како "Дан" сазнаје, Чоковић је категорично одбацио све што му је стављено на терет, а притвор му је одређен због могућности бјекства, тежине дјела за које се терети и могућег утицаја на свједоке који треба да буду саслушани.

– Немам никаквих додирних тачака са овим случајем и не признајем да сам извршио било шта што ми се ставља на терет – казао је Чoковић.

„Ово је борба свих нас”

У име оштећене породице, ујак преминуле малољетнице М.В. је у саопштењу истакао да жели свима да се захвали на подршци да истрају до краја и да цијели случај добије епилог.

– Разлог мог обраћања је да се у име наше породице захвалим медијима и читавој црногорској јавности која је стала уз нас да се ријеши цијели случај и открију сви који су вршили кривична дјела на штету А.В. Ово није само наша борба да откријемо ко је тровао наше дијете и ко ју је довео до ситуације да седам мјесеци живи као биљка, да затвори очи пред нама и затвори пред нама своју младост. Ово је борба свих нас који смо родитељи, браћа, сестре,ујаци, стричеви и једна велика поука да морамо да отворимо очи, да морамо бити уз нашу дјецу, јер када изађу вани, као што знате, са свих страна их вребају да их искористе, да би на њиховим животима зарадили, не мислећи да је то нечије дијете – нагласио је М.В.

Чоковић је ухапшен након што је стигао налаз одбукције седамнаестогодишње А.В. из Подгорице, која је преминула 18. фебруара од, како се сумња, предозирања дрогом. Она је 24. јуна прошле године пронађена без свијести у изнајмљеном стану њене другарице у Бијелом Пољу, а након што јој је указана медицинска помоћ у бјелопољској болници, превезена је у Клинички центар Црне Горе. Према тада објављеним незваничним информацијама, тест на дроге је показао да је А. В. користила марихуану и "бензодиазепинес".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:03