30/07/2020 u 00:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Privedene tri osobe zbog ubistva Kožara i Hadžića

Tijela dva ubijena „škaljarca” pronašao je maser u vozilu ispred vile u kojoj su boravili, a kako je istraga utvrdila, u njih je pucano kada su se vratili sa plaže
Grčka policija privela je tri osobe za koje se vjeruje da su povezane sa ubistvom Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića. Likvidacija se desila 23. jula na grčkom ostrvu Krf. Privedene osobe kod sebe su imale lažne hrvatske i češke pasoše. Tijela dva ubijena „škaljarca” pronašao je maser u vozilu ispred vile u kojoj su boravili, a, kako je istraga utvrdila, u njih je pucano kada su se vratili sa plaže. Kožar je imao lažna dokumenta i putovao je sa pasošem Slovenije, pod imenom Robert Bitenc. Hadžić je takođe imao lažni pasoš i putavo je pod imenom Martin Pospišek.
U njih je ispaljeno 29 hitaca u predjelu grudi i glave kada su se vraćali sa plaže. Prema saznanjima EL.AS-a, to je novi udarac „crnogorske mafije“, nakon prvobitnog udarca – ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u kafani u Vari, piše grčki epoli.gr. Tim iz Odsjeka za ubistva iz Atine vršio je istragu na Krfu, a čeka se odgovor na zahtjev Interpola o tome da li protiv njih postoji međunarodni nalog za hapšenje. Dosadašnje informacije, kako objavljaju tamošnji mediji, govore o mogućem plaćenom ubistvu, s tim da su žrtve povezane sa slučajevima droge i ubistava.
Prema pisanju srpskih medija, Hadžić je važio za osobu iz „škaljkarskog klana“ zadužen za organizaciju ubistava. Hadžić je bio na crvenoj Interpolovoj potjernici zbog ubistva visokopozicioniranog pripadnika „kavačkog klana“ Davorina Baltića u Beogradu početkom 2018. godine. U aprilu 2010. godine Hadžić je uhapšen u Milanu, prilikom pokušaja izvršenja oružane pljačke blindiranog vozila za prevoz novca. Početkom 2012. godine ranjen je iz vatrenog oružja u kladionici u Užicu. Poslednjih godina odigrao je važnu ulogu u škaljarsko-kavačkom sukobu i jedini je, pored Mička Vujovića i Koraća, ostao kao neko ko može da organizuje ubistva, piše „Telegraf“.
Za Baraninom Alanom Kožarom bila je raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije koja se sumnjiči za ubistvo Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića. Kožar je ranije osuđivan na kaznu zatvora od šest godina i 10 mjeseci zbog podmetanja tri eksplozivne naprave na gradilište hotela „Splendid” u Bečićima, kao i za pokušaj iznude na štetu biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika. Nadležni su Kožara optuživali za učešće u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.
Policija je tragala za Kožarom kako bi bio saslušan u okviru istrage o ubistvu Jovana Klisića i ranjavanju Velizara Gardaševića u Baru. Policija Kožara nije zvanično sumnjičila za to krivično djelo, ali provjeravalo se da li upravo on stoji iza tog ubistva, s obzirom na to da su njegovi saradnici osumnjičeni za planiranje atentata na Gardaševića krajem avgusta 2019. godine u restoranu „Savoja“.
​Ž.B.


Ranije bio meta bombaškog napada
Kožar je ranije bio meta bombaškog napada. Samo pukom srećom izbjegao je tada smrt kada je došlo do eksplozije i požara na njegovom vozilu. Iz policije je tada saopšteno da je u požaru izgorio prednji dio blindiranog džipa „mercedes”, podgoričkih registarskih oznaka. Eksplozija je tada uznemirila mještane Starog Bara, na Belvederu, u blizini gradske kapele. Kožar je u trenutku zapaljenja bio u vozilu, koje je bilo u pokretu, a s njim je bila i jedna ženska osoba, čiji identitet nije saopšten. Iako su u trenutku zapaljenja bili u vozilu, Kožar i djevojka nisu povrijeđeni. Na lice mjesta odmah su upućena dva vatrogasna vozila sa pet vatrogasaca, koji su ugasili automobil, kao i Hitna pomoć, te kompletan sastav barske policije.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:18