ilustracija / - ILUSTRACIJA: UPRAVA POLCIIJE TWITTER
24/09/2024 u 14:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Procesuirano pet osoba zbog droge

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ su, preduzimajući intenzivne planske aktivnosti na suzbijanju krivičnih djela i zloupotrebe narkotika, procesuirali pet osoba.

- Policijski službenici su pretresom prostorija koje koristi N.S. (31) iz Zete pronašli pvc pakovanje u kojem se nalazila biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, mase oko 34 grama, kao i dvije vage za precizno mjerenje na kojima su se nalazili tragovi praškaste materije bijele boje nalik na opojnu drogu kokain- saopšteno je iz policije.

Po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici N.S. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšen osumnjičeni za omogućavanje uživanja opojnih droga: Pritvoreniku donijeli marihuanu

- U nastavku aktivnosti usmjerenih na suzbijanje zloupotrebe narkotika, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su u iznajmljenom stanu u tom gradu, u kojem su se u tom trenutku nalazili L.P. (20) i L.L. (20) iz Zete, kao i dva maloljetna lica, pronašli dva pvc pakovanja sa biljnom materijom za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i jednu ručno pravljenu cigaretu sa sadržajem ove materije, tzv. „džoint“, kao i manju količinu praškaste materije bijele boje nalik na opojnu drogu kokain- rečeno je iz policije.

Po nalogu postupajućeg tužioca, nakon uvida u spise predmeta, kvalifikovano je krivično djelo i slobode je lišen L.P. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

- Nadalje, pregledom vozila kojim je upravljao B.Č. (36) službenici podgoričke policije pronašli su vagu za precizno mjerenje kao i tri manja pakovanja sa praškastom materijom bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi B.Č., policijski službenici su zatekli lice J.T., nevjenčanu suprugu pomenutog,u čijem je organizmu utvrđeno prisustvo opojnih droga, te je po nalogu tužioca koji je upoznat sa događajem B.Č. lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga- navode iz policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su kontrolom vozila kojim je upravljao M.I. (38) iz Cetinja sa kojim se u vozilu nalazila D.V. (44), državljanka Republike Srbije, pronašli ručno pravljenu cigaretu sa sadržajem biljne materije nalik na opojnu drogu marihuana.

- Policijski službenici su testiranjem M.I. utvrdili da je pozitivan na prisustvo opojne droge u organizmu, te je nadalje policija došla do sumnje da je D.V. narkotike dala na uživanje licu M.I. i proti nje je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. Napominjemo da su i službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad lišili slobode lice Ž.P. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga- rečeno je iz policije.

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ će i u narednom periodu nastaviti sa planskim aktivnostima usmjerenim na suzbijanje i prevenciju zloupotrebe narkotika, a sve u cilju stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta i očuvanja zdravlja građana.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 14:45