goran rodic / - DAN
16/06/2023 u 23:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rodić: Kvon negirao da je finansirao kampanju Spajića

Nikakve veze ono što se plasiralo po medijima, u smislu finansiranja neke kampanje Spajića kao političara i toga uopšte to je decidno negirano i a to nije istina, saopštio je advokat

Optuženi korejski kriminalac Do Kvon je tokom saslušanja u u Upravi za izvršenje krivičnih sasnkcija (UIKS) negirao da je finansirao političku kampanju predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, kazao je u izjavi za medije njegov advokat advokat Goran Rodić.

– Pitan je za svoj boravak u Crnoj Gori i dešavanje od kako je u pritvoru i sudskom postupku i vezano za naravno ono famozno pismo od kojeg se stvorila i afera političkog sudstva i tako – kazao je Rodić.

Naveo je da su i Do Kvon i Hond Čan Jun saslušani u svojstvu građanina, prenosi RTCG.

– Uglavnom ono što se pominjalo o eventualnim nezakonitim transakcijama što se plasiralo po medijima od toga nema ništa. Nikakve veze ono što se plasiralo po medijima, finansijski u smislu finansiranja neke kampanje Spajića kao političara i toga uopšte to je decidno negirano i a to nije istina – kazao je Rodić.

Istakao je da po kom osnovu se saslušani kao građani ne zna.

– Nakon 15 časova, u prostorijama Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, započelo je saslušanje, odnosno prikupljanje obavještenja od Do Kwona i Chang Joon Hana u svojstvu građana. Specijalni državni tužilac, uz pomoć sudskog tumača, od istih je prikupljao obavještenja vezano za njihov ukupan dosadašnji boravak u Crnoj Gori, kako dok su bili na slobodi, tako i za vrijeme trajanja pritvora. Na okolnosti navodnog slanja pisma Premijeru, Ministru pravde i Specijalnom tužiocu prikupljena su obavještenja od strane Do Kvona. Do Kvon je pred tužiocem decidno negirao da je imao bilo kakvu novčanu transakciju izvršenu prema Milojku Spajiću, te da je na bilo koji način učestvovao u nezakonitom finansiranju njegove političke kampanje, kako se to spekulisalo prethodnih deset dana u medijima. – navodi se u saopštenju advokata Gorana Rodića i Marije Radulović.

Podsjetimo, Do Kvon i Hond Čan Jun promijenili su iskaze na današnjem ročištu i sudiji objasnili da su lažne pasoše Kostarike i Belgije nabavili preko agencije u Singapuru.

Pred sutkinjom Ivanom Becić danas su iznijete završne riječi, a ona je najavila da će presudu donijeti 19. juna.

Podsjećamo, južnokorejski državljani Do Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni su krajem marta na podgoričkom aerodromu, a na teret im se stavlja krivično djelo falsifikovanje isprave.

Do Kvona američke i južnokorejske vlasti sumnjiče za prevaru na tržištu kriptovaluta tešku više od 40 milijardi dolara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 11:24