/ ILUSTRACIJA FOTO PHOTO BY KAT J ON UNSPLASH
22/11/2022 u 15:00 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ruskinja osumnjičena da je četiri žene primoravala na prostituciju

Đ. S. i M.B. su optuženi da su mišljajno pomagali okrivljenoj u izvršenju krivičnog djela i koristili usluge lica za koje su znali da je prema njima učinjeno krivično djelo

Ruska državljanka B. V. S. i državljani Crne Gore Đ. S., zvani „B.“ i M. B. optuženi  u za krivična djelo trgovina ljudima i trgovina ljudima putem pomaganja.

Kako je navedeno optužnicom, u periodu od 15.12.2021. godine do 13.04.2022. godine. napodručju Budve, zloupotrebom odnosa zavisnosti i teških prilika okrivljena B. S. drugog vrbovala i predavala drugim licima oštećene K. N., K. A. i F. O. u cilju prostitucije.

- Dok su okrivljeni Đ. S. i M.B. umišljajno pomagali okrivljenoj u izvršenju krivičnog djela i koristili usluge lica za koje su znali da je prema njima učinjeno krivično djelo trgovina ljudima. Okrivljena B. S. je nakon što su oštećene došle u Crnu Goru, iste vrbovala radi prostitucije, koristeći njihove teške materijalne prilike, obzirom da su bile bez mogućnosti zaposlenja. A u odnosu na oštećenu K. N. i odnos zavisnosti, obzirom da je ta oštećena bila bez sredstava za život koja sredstva kao i boravak u svojoj kući joj je okrivljena obezbjeđivala, na način što je u označenom periodu neutvrđenom broju navrata ugovarala sa većim brojem lica među kojima su identifikovani K. D., D. L., B. G. i M. E., kao i okrivljeni M. B. i Đ. S., pružanje seksualnih usluga od strane oštećenih za novčane iznose. Tako što je ugovarala vrijeme, mjesto i cijenu za pružanje seksualnih usluge i to u svojoj kući u apartmanima namijenjenim za svrhu pružanja seksualnih usluga, svakodnevno u vremenskom periodu od 08,00 časova do 20,00 časova, za novčane iznose od 20 eura do 200 eura. Okrivljeni M. B. i Đ.S. u izvršenju krivičnog djela pomagali oštećenoj tako što su u više navrata i to okrivljeni M. B. dovodili lica iz C. G., kao i strance u kući B. S. radi pružanja seksualnih usluga oštećenih- navodi su optužnice.

Čime su izvršili i to: okrivljena B. S. tri krivična djela trgovina ljudima, a okrivljeni Đ. S. i M. B., tri krivična djela trgovina ljudima, putem pomaganja i krivično djelo trgovina ljudima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:25