Danilo Šaranović / - FOTO: MUP
14/04/2024 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović: Hapšenje dokaz beskompromisne posvećenosti bezbjednosnog sektora

Akcija u kojoj je Specijalno policijsko odjeljenje uz asistenciju Sektora policije posebne namjene po nalogu SDT jutros lišilo slobode Zorana Lazovića i Milivoja Katnića još jedan je dokaz beskompromisne posvećenosti bezbjednosnog sektora izgradnji države slobodnih institucija i vladavine prava, kazao je Danilo Šaranović. ministar unutrašnjih poslova.

- Lišavanje slobode bivšeg glavnog specijalnog tužioca i bivšeg visokog policijskog funkcionera kojima se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja i stvaranje kriminalne organizacije samo je jedna u nizu potvrda da je do ne tako davno sektor bezbjednosti bio zarobljen okovima kriminalnih struktura - kazao je ministar.

Ističe da su njihov vrhunski prioritet dekriminalizovane institucije, što dokazuje kontinuirana koordinisana saradnja svih institucija u sektoru bezbjednosti.

Lazović i Katnić uhapšeni po nalogu SDT-a

- Naša odluka da više neće biti nedodirljivih i da pravda u našoj zemlji više neće biti selektivna prepoznata je i od strane naših partnera, a dokaz toga je i odlična saradnja sa EUROPOL-om, koja daje ovakve rezultate.

SDT: Lazović i Katnić osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije

Još jednom čestitke SDT-u i Specijalnom policijskom odjeljenju, jer nema većeg zaloga za budućnost od stvaranja slobodnog društva i dekriminalizovane države - naveo je Šaranović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:40