Danilo Šaranović / - FOTO: MUP
14/04/2024 u 19:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović o hapšenju Katnića i Lazovića: U pretresima oduzeto više skupocjenih vozila, oružje, dokumentacija…

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović kazao je, povodom današnjeg hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, da su obavljeni pretresi na osam lokacija u Bijelom Polju, Danilovgradu i Podgorici.

Šaranović je u Vijestima u pola sedam na TV Vijesti kazao da da je tom prilikom oduzeto više skupocjenih vozila, više komada oružja i “razna dokumentacija i drugi predmeti koji sigurno mogu biti od koristi u daljem postupku”.

On je pojasnio da su te stvari oduzete nakon pretresa prostorija u vlasništvu ili Katnića ili Lazovića, ili njihovih članova porodice.

Ministar je naveo da je Katnić jutros uhapšen u Danilovgradu, a Lazović u Bijelom Polju.

- Aktivnosti u odnosu na predmet kodnog naziva Alfa će biti nastavljene i u narednih nekoliko dana, odnosno da će u odnosu na Katnića i Lazovića, paralelno u odnosu na ovaj postupak, biti vođena i finansijska istraga, koja će stvoriti vjerovatno i mogućnost da sama istraga bude proširena i na druga povezana lica - rekao je Šaranović.

Šaranović: Hapšenje dokaz beskompromisne posvećenosti bezbjednosnog sektora

Kazao je da je današnja akcija rezultat višemjesečne koordinirane saradnje između Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Europola.

(FOTO/VIDEO) Zoran Lazović priveden u SPO

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:05