Danilo Šaranović / - FOTO: MUP
17/03/2024 u 15:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović: Policija bez oklijevanja radi na očuvanju zakona i reda

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović pohvalio je brzu i efikasnu akciju policijskih službenika koji su, u koordinaciji sa državnim tužilaštvom, uspješno identifikovali i priveli maloljetnika odgovornog za upućivanje prijetećih poruka elektronskom poštom na adresu Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ u Podgorici.

- Želim da pohvalim brzu i efikasnu akciju naših policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, koji su u koordinaciji sa državnim tužilaštvom, uspješno identifikovali i priveli maloljetno lice odgovorno za upućivanje prijetećih poruka elektronskom poštom na adresu Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ u Podgorici - kazao je ministar.

Ističe sa su u MUP-u svjesni da digitalni prostor ne smije biti mjesto za širenje straha i ugrožavanje bezbjednosti naših građana, posebno mladih i nezaštićenih.

- Ovaj incident nas podsjeća na kontinuiranu potrebu da jačamo naše kapacitete u borbi protiv visokotehnološkog kriminala i da radimo na edukaciji kako bismo promovisali odgovorno korišćenje informacionih tehnologija - kazao je ministar.

Šaranović ističe da Ministarstvo unutrašnjih poslova ostaje posvećeno zaštiti svih građana i njihovih prava.

- Nastavićemo da djelujemo preventivno i represivno protiv svih oblika kriminala koji ugrožavaju našu društvenu harmoniju i bezbjednost.

Zahvaljujem se policijskim službenicima na njihovom radu i brzoj reakciji. Neka ovaj slučaj bude opomena svima koji zloupotrebljavaju digitalni prostor da Ministarstvo unutrašnjih poslova neće oklijevati da preduzme sve neophodne mjere u cilju očuvanja zakona i reda - kazao je Šaranović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:31