Danilo Šaranović / - SASAMATIC
17/11/2023 u 19:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović: Posvećenost i rad policijskih službenika ključni za uspjeh operacije "Blinker"

Izražavam duboku zahvalnost i poštovanje svim policijskim službenicima čija je posvećenost i rad od ranih jutarnjih sati bila ključna za uspjeh ove operacije, kazao je ministar unutrašnjih poslova

Današnja akcija Sektora za borbu protiv kriminala, sprovedena u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, predstavlja ne samo demonstraciju naše odlučnosti, već i simbol naše nepokolebljive posvećenosti iskorjenjivanju korupcije u svim njenim oblicima, a posebno onih koji zloupotrebljavaju svoj službeni položaj, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović povodom današnje akcije "Blinker".

- Izražavam duboku zahvalnost i poštovanje svim policijskim službenicima čija je posvećenost i rad od ranih jutarnjih sati bila ključna za uspjeh ove operacije. Njihov trud je temelj na kojem gradimo društvo u kojem neće biti mjesta za kriminalne i koruptivne aktivnosti i društvo koje će se zasnivati na pravdi i zakonitosti - , kazao je ministar unutrašnjih poslova.

U akciji ODT-a uhapšene četiri osobe, dvije zaposlene u državnoj instituciji

Ističe da je današnja akcija jasna poruka: "mi smo nepokolebljivi u našim nastojanjima da se suočimo sa korupcijom koja je godinama opterećivala naše društvo". U narednom periodu, navodi Šaranović, odgovor na ovu pošast će biti još promptniji i odlučniji.

Predmet "Blinker": Uhapšena inspektorka Kandić Perović zbog mita i još tri osobe

- Nastavićemo sa nemilosrdnim preduzimanjem svih aktivnosti kako bismo iskorijenili korupciju iz našeg društva i institucija sistema. Šaljemo nedvosmislenu poruku da u Crnoj Gori nema mjesta za privilegovane. Svaki pojedinac, bez obzira na svoj položaj ili status, mora biti spreman da snosi punu odgovornost za svoje postupke. U našem odučnom nastojanju da očistimo institucije od svih kompromitovanih lica, nećemo se zaustaviti dok ne uspostavimo sistem koji je oslobođen od korupcije i nepravde i društvo u kojem će svaki građanin Crne Gore biti jednako zaštićen i jednako bezbjedan - istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 15:34