Privođenje Lazovića / Foto: Lazar Ružić
17/11/2023 u 16:18 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) U ODT saslušan Lazović zbog navoda o torturi; Advokati: Ovo je organizovana hajka

Advokati Martinović i Borović su naveli da nijedan medicinski dokument ne ukazuje na torturu i povrede

U Osnovnom tužilaštvu u Podgorici završeno je saslušanje službenika policije Petra Lazović.

Advokati Nikola Martinović i Borivoje Borović su naveli da nema dokaza o navodima o policijskoj torturi za koju navode da je vršio Lazović. 

Advokat Martinović je kazao da su ovi procesi organizovana hajka. 

Lazović se, kako nam je sopšteno, detaljno izjašnjavao na sve okolnosti i svojim iskazom u potpunosti negirao navedene optužbe.

Advokati su naveli da nijedan medicinski dokument  ne ukazuje na torturu i povrede. 

- Sama činjenica da je Petar Lazović danas pred ODT-om saslušan u svojstvu osumnjičenog, za događaj koji datira iz decembra 2020. godine, sasvim dovoljno govori za sebe, pa je jasno svakom građaninu, bez obzira na to da li je u pitanju stručna ili laička javnost, da je i ovaj postupak samo još jedan u nizu pokušaja diskreditovanja rada Lazovića u borbi protiv organizovanog kriminala, sa ciljem istrajavanja u linlu koji se protiv njega vodi već duže od godinu i po - navela je u izjavi za portal Dan advokatica Maja Zeković

Kako ističe, ono što je i u ovom slučaju indikativno, jeste svakako odsustvo bilo kojeg materijalnog dokaza koji bi opravdao i osnove sumnje, dok s druge strane opet svjedočimo sistemskoj invaziji na ime i prezime Petra Lazovića, njegovo kompromitovanje i obesmišljavanje ne samo u profesionalnom vec i ljudskom smislu.

- Ipak, i pored sveprisustnog institucionog i medijskog linča, jedina moguća a zakonita odluka ODT-a i u ovom postupku, jeste obustavljanje postupka usljed nedostatka dokaza, sto je opravdano očekivanje odbrane - navela je za portal Dan Zeković.

Podsjećamo, službenik Uprave policije Petar Lazović sproveden je iz spuškog pritvora radi saslušanja kod osnovnog državnog tužioca zbog policijske torture za koju se sumnjiči.

Saslušanje je trebalo da se održi 6. novembra, ali je tada odloženo.

(VIDEO) Odloženo saslušanje Lazovića za policijsku torturu

Podsjećamo, navodi o policijskoj torturi proistekli su iz SKY komunikacije za koju se sumnja da je pripadala članovima kavačkog klana. Na osnovu toga ODT istražuje da li je  Lazović mučio tokom hapšenja i pretresa navodne članove škaljarskog klana, Jovana Mrvaljevića i Mila Jovanovića. 

image

Advokati Nikola Martinović i mBorivoje Borović

Foto: Lazar Ružić

Prema navodima istrage, sumnja se da je tortura nad navedenim licima, a i drugima, izvršena tokom 2020.,2021.godine. Tako, na osnovu SKY komunikacije, ODT izviđa četiri predmeta o torturi policije. 

image

Privođenje Lazovića

Ž.B.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 14:58