/ - FOTO: SKRINšOT, TVCG
06/10/2022 u 15:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Saveljiću i Ivanoviću zadržavanje do 72 sata

Po nalogu SDT-a juče je uhapšeno nekoliko službenika UPC zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta.

Službenicima Uprave prihoda i carina (UPC) Mihailu Saveljiću i Željku Ivanoviću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), saznaje TVCG, prenosi portal RTCG.

Oni su među osumnjičenim službenicima Uprave, koji su juče uhapšeni u nastavku akcije zbog krađe zaplijenjenih cigareta, a koje je trebalo da budu uništene.

Službenicima Uprave prihoda i carina (UPC) Mihailu Saveljiću i Željku Ivanoviću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), saznaje TVCG. Oni su među osumnjičenim službenicima Uprave, koji su juče uhapšeni u nastavku akcije zbog krađe zaplijenjenih cigareta, a koje je trebalo da budu uništene.

I ostali osumnjičeni će biti dovedeni na saslušanje kod državnog tužioca najkasnije u roku od 24 sata od hapšenja.

Po nalogu SDT-a juče je uhapšeno nekoliko službenika UPC zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta. 

Predsjednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvir Adrović, koji je bio među uhapšenima, napustio je podgorički Centar bezbjednosti jutros oko šest sati.

Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, pored osumnjičenih i uhapšenih, pokrenulo je Specijalno državno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, a dokazi i obavještenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

-Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se neće iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo blagovremeno će obavijestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima, poštujući i pravo javnosti da zna- kazao je juče državni tužilac i portparol u SDT-u Vukas Radonjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:52