Slavica Šćekić / - FOTO: ŽELJKA BOJANIć, PORTAL DAN
21/08/2024 u 13:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šćekić: Optuženi nisu osuđeni, pravde nema dvije decenije

Sestra ubijenog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, Slavica Šćekić, poručila je uoči godišnjice ubistva njenog brata da je država daleko od prihvatanja odgovornosti za takav zločin, ali da ona od pravde nikada odustati neće.

- Dvodecenijska borba za istinu i pravdu bila je uzaludna, teška i neshvatljiva. Bila je to iscrpna borba sa vjetrenjačama, latentno raspoređenim u institucijama sistema. I upravo ta latentnost je bila pogodno tlo za opstukciju korumpiranih, da spriječe sprovođenje pravde. I spriječili su. Pravde nema dvije decenije. Za dvije decenije, od ubistva, moga brata Slavoljuba, niti su osuđeni optuženi za ubistvo, niti su privedeni licu pravde preostali učesnici ubistva - napisala je Šćekić. 

Sve se, navodi, "vrćelo u nekom začaranom krugu, zamajavanja i vjerovanja da će pravda ugledati svjetlost dana".

- Ali, još uvijek nije ugledala. Opet je sve na početku, kao i prije dvije decenije. Daleko od pravde. Daleko od prihvatanja države da je odgovorna, za ovaj zločin. Jer, odgovorna je po svim osnovima!!! I odgovaraće, kad tad! A ja, od pravde, nikada odustati neću - poručila je ona. 

Šćekić: Crtam sebi metu, ali smrti se ne bojim

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 03:38