SDT / - ŽANA BOJANIć
22/06/2024 u 13:25 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SDT ćuti o tome da li je njihova službenica bila u braku sa pripadnikom klana

Iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore nisu odgovorili na pitanja portala Dan da li je tačna informacija da je njihova službenica I.R. (ime poznato našoj redakciji) bila u bračnom odnosu sa pripadnikom jedne kriminalne grupe.

Kakao su naveli iz SDT za portal Dan "Zakon o tajnosti podataka, nad svim zaposlenima u Specijalnom državnom tužilaštvu sprovode specijalne bezbjedonosne provjere od strane Agencije za nacionalnu bezbjednost, po zahtjevu za izdavanje dozvole za pristup tajnim podacima stepena tajnosti “TAJNO”.

Tako portal Dan nije dobio odgovor ni koje je njeno radno mjesto; da li je ona direktan saradnik GST Vladimira Novovića; da li je tačno da je njen emotivni partner/bivši suprug BIL lice, u evidenciji policije označen kao saradnik škaljarskog klana (ime poznato redakciji portala Dan); sa koje pozicije je ona došla i kada u SDT.

- U vezi sa Vašim pitanjem postavljenim dana 17.06.2024.godine, obavještavamo Vas da se, u skladu sa čl.28, 29, 32 i 33 Zakona o tajnosti podataka, nad svim zaposlenima u Specijalnom državnom tužilaštvu sprovode specijalne bezbjedonosne provjere od strane Agencije za nacionalnu bezbjednost, po zahtjevu za izdavanje dozvole za pristup tajnim podacima stepena tajnosti “TAJNO”. Takođe Vas obavještavamo da je svim zaposlenima u Specijalnom državnom tužilaštvu, u skladu sa navedenim odredbama Zakona o tajnosti podataka, Direkcija za pristup tajnim podacima izdala dozvolu za pristup tajnim podacima - navodi se u dogovoru koji je portal Dan dobio na postavljena pitanja.

Pomenuta informacija pojavila se na društvenoj mreži "X" tviter i proširila se u javnost, međutim nismo dobili ni odgovor da li je tačno da SDT-SPO, po nalogu Vladimira Novovića, provjerava ko stoji iza tviter naloga koji tvrde da je I.R. imala porodičan odnos, brak, sa BIL licem a da sada radi uz GST.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 17:36