Зграда СДТ (Фото: РТЦГ) / - Зграда СДТ (Фото: РТЦГ)
04/05/2022 u 14:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДТ формирало предмет поводом података ЕУРОПОЛ-а

Како су објаснили, тужилац Саша Чађеновић донио је одлуку 20. јануара ове године да нема основа за предузимање кривичног гоњења против било ког лица

У Специјалном државном тужилаштву поводом податка који су у претходном периоду достављени од ЕУРОПОЛ-а формирани су списи предмета о наводној вези полицајаца са кавачким кланом.

Како су објаснили из СДТ-а, тужилац Саша Чађеновић донио је одлуку 20. јануара ове године да нема основа за предузимање кривичног гоњења против било ког лица за било које кривично дјело за које се гоњење предузима по службеној дужности.

- Након медијских објава који су објављени на порталу „Либертас Пресс“, главни специјални тужилац је наложио да се формира нови предмет и да се предузму све неопходне радње и мјере ради утврђивања да ли има кривичног дјела из надлежности Специјалног државног тужилаштва - саопштено је из СДТ-а.

Подсјетимо, наш портал раније је објавио да црногорска полиција није добила никакве податке од Еуропола о умијешаности полицијских функционера и службеника Агенције за националну безбједност у криминал.

Према истим изворима Специјално државно тужилаштво је документе из Еуропола добило још у јулу прошле године, али на томе, једноставно, није рађено, а до помака је дошло тек након смјена у овој институцији. Менанџмент полиције, који је преузео дужност у марту прошле године, је у више наврата покушавао да дође до докумената који се сада пласирају у јавност али без успјеха.

Према истим изворима нашег портала службеници полиције Љубо Миловић (32) и Петар Лазовић (32) већ одавно нису у Црној Гори коју сунапустили када су у Специјалном државном тужилаштву наступиле кадровске промјене.

Портал Либертас пресс, позивајући се на документ Еуропола, наводи и да је претпоставка да Миловић посједује непознати банковни рачун са износом од 48 милиона еура зарађених управо шверцом кокаина.

- Истрага усмјерена на Лазовића и Миловића требало би да буде приоритет број један црногорске полиције - закључак је документа Еуропола.

Портал Либертас пресс објавио је и да су тај документ, са транскриптима комуникација њих двојице са шефом кавачког клана Радојем Звицером, Вељком Беливуком, Марком Миљковићем и другима, црногорско тужилаштво и полиција добили од Еуропола у јулу прошле године. До данас није познато да су Лазовића и Миловића, али ни друге полицајце, позвали на одговорност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 22:34