/ - фото: ЖЕЉКА БОЈАНИЋ
14/01/2022 u 13:36 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Катнић: Кокаин чистоће 96 одсто, Воли слао дописе надлежнима

Црногорска полиција заплијенила је више од 400 килограма кокаина

Специjално државно тужилаштво и Управа полициjе одржавају заjедничку конференциjу за медиjе на коjоj су представљени подаци из актуелних предмета коjима руководи СДТ. Специјални тужилац Саша Чађеновић казао је да рад СДТ-а усмјерен на борбу притив криминала.

Кавчани Капетану пријетили фотографијама убијених шкаљараца, тражили да ода гдје им је "штек" оружја и дроге

Говорећи о предмету у којем су неки чланови "кавачког" клана осумњичени за отмницу и убиство М.Р., казао је да се дошло до нових доказа и да се сумња да је Ђ.П. прихватио криминални план. Новљанин  Петар Перо Ђуровић саслушан је недавно код судије за истрагу подгоричког Вишег суда. Он се сумњичи да је повезан са убиством и отмицом Мила Радуловића

Двоструко убиство на Веруши: Позната имена ухапшених

image
- Запљењена дрога

Недавно је црногорска полиција заплијенила више од 400 килограма кокаина. То је прва већа заплијена дроге ове године. Ухапшена је једна особа, Ђ.Д.,а ријеч је о шпедитеру из Бара чије дјеловање је предмет провјере надлежних органа. 

В.д. директорице Управе прихода и царина Милена Петричевић похвалила је царинске службенике због запљене кокаина. Казала је да је један снимак контејнера био конбтаминира, те да је пошиљка праћена до терминала у Подгорици.

- У једном од четири контејнера налазила се спорни товар. На крају су сумње и налаз са скенера показали да се налазо кокаина. Неће бити селекције и нећемо подлећи притисцима- истакла је она.

image
- Запљењена дрога

Дрога је праћена одређени временски период, а затим је стигла до објекта компаније Воли у Подгорици.

- Шпедитер Д.Ђ. је имао задатак да врши манипулацију контејнера са бананама, да доставља бројеве контејнера а све у сврху испод мјера царинског надзора. Та крмининална група је имала задатак да прикрива контејнере у којима се налазила дрога, 500 килограма. Дио ове групе постали су и неки држављани Еквадроа, они су набављали фалисфиковане пломбе за контјенере- навели су из СДТ-а.

Саопштено је да је формиран предмет поводом проналаска уређаја у просторије СДТ-а путем којег је прислушкиван главни специјални тужилац Миливоје Катнић. Снимани су разговори како приватни, тако и пословни о чему су сачивањани псимени извјештаји.

Специjални тужилац Мирослав Турковић казао је, на основу сумњи, да је бивши директор Агенциjе за националну безбjедност Деjан Перуничић правио забиљешке о Катнићевим разговорима. Појаснио је да  Специјално тужилаштво сматра да  нема елемената да наставе поступање у истрази проналаска тијела  Луке Булатовића.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић говорио је о заплијени кокаина.

- Чули сте да смо ово сазнали од полиције, а она је сазнала од цариника. Није птица могла да пролети а да није по закону на предвиђен начин докумнетовано. Ова дрога је требало да буде преузета у мрак у складишту, као што је претходна три пута, слободна царинска зона. Воли је слао десетине дописа полицији и царини и тражио од њих да скенирају сваку робу која долази, сумњајући да неко може да уради завјеру. Поднијели су и за овај контејнер- казао је Катнић.

Нагласио је да је три пута из слободне зоне Царине изнешена већа количина робе, те даје тако у једном случају утврђено да фали двије тоне и 50 килограма банана, што је значило да је толико износи и товар кокаина.

- Прошле су двије до три тоне, то је стотине милиона. Читава обавјештајна заједница је заказала, али не значи да није ве добро завршено. Дрога је чистоће 96 одсто, то је савршенство али вам не предлажем да је пробате- нагласио је Катнић.

Поручио је да је ово једна сјана полицијска акција, те да је то тако јер постоје међународни партнери. Похвалио је Воли на сарадњи и раднике, навео је да нису покварили акцију.

- Нису узели килограм, два и ставили у џеп. Срећа за њих да нису. Након тога је ишло полиграфско тестирање... Открили смо Еквадор, па и некога од ових из Словеније, двије аутоматске пушке...Остао је још по неко, неки па ће други пут бити откривени. Видите како смо ове из "шкаљарског" и "кавачког" клана- појаснио је Катнић.

Појаснио је да би држава имала озбиљан проблем ако му насилно прекине мандат, јер бих их судио у Стразбуру и морали би да му дају надокнаду.

- Нисам још испунио услове за пензију, немама 66 година добро изгледа... Ако ме се сјете на Тужилачки дан, сјете - казао је Катнић уз смијех.

Говорећи о "Пандори" казао је да је Спуж, мислећи на затвор, демократски за свакога.

- Пандора доноси само зло, ако буде основане сумње покренућемо поступак портив Мила Ђукановића. До тада је предсједник нама једине домовине Црне Горе. Против њега смо испитивали око 30 пријава- нагласио је Катнић.

Казао је да што се тиче Дритана Абазовића, новинари морају њега питати зашто се инсистира на смјени ГСТ. Додао је да Абазовића чак назива братом, те да му каже "изволите станите са нама у ред".

- Он не може и не смије говорити да могу да утичу на Тужилачки савјет. Они треба мени да обезбједе заштиту од ових напада- казао је Катнић.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:32