Begović i Medenica / - SRđAN BOLJEVIć
06/12/2023 u 13:38 h
Žana Bojanić, Željka BojanićŽana Bojanić, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SDT nastavlja saslušanje po prijavi protiv Medenice: Sjutra svjedoči i jedan od sudija

Kako je portal Dan ranije objavio, Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda po anonimnoj prijavi koja se odnosi na sumnje da je došlo do zloupotrebe službenog položaja

Pred Specijalnim državnim tužilaštvom sutra se nastavlja svjedočenje povodom predmeta koji je formiran na osnovu anonimne prijave protiv Vesne Medenice, saznaje portal Dan. Tako je za sutra planirano saslušanje u svojstvu svjedoka i jednog od sudija.

(VIDEO) Begović: Camić izjavom potvrdio odbranu Medenice

Kako je portal Dan ranije objavio, Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda, po anonimnoj prijavi zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja.

(VIDEO) Advokat Begović: Medenicu saslušali na osnovu anonimne i zlonamjerne prijave

Riječ je, kako je prijavom navedeno, o događaju iz 2019. i 2020. godine, gdje je navodno sporna okonost  "jer Medenica nije donijela odluku o obustavi isplate zarada jednom sudiji sa sjevera, koji je platu primao i nakon što je dao ostavku".

- Radi se o jednoj anonimnoj krivičnih prijavi koja na jedan bizaran način opisuje događaj sa kojim moja branjinica nema suštinske nikakve veze. Ona je iznijela odbranu i negirala izvršenje krivičnog djela. Događaj koji joj navodno stavljen na teret apsolutno nije bio u njenoj nadležnosti kao presjednice Vrhovnog suda, o svemu tome je trebao odlučivati sudski savjet. Radi se o jednoj, moram opet ponoviti, anonimnoj prijavi. Ponavljam da je više zluradna nego utemeljena i očekujem da će rezultat takve prijave biti onakav kakav je i sama prijava da ce biti odbačena tužilaštva – istakao je ranije advokat Zdravko Begović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:03