VDT / foto: srđan Boljević, Dan
30/05/2024 u 15:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SDT podiglo optužnicu i potjernicu za osumnjičenima za ubistvo Ljubomira Lainovića

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo je optužnicu i naredilo raspisivanje potjernice za R.Ž., R.Ž., Z.P. i M.V. zbog sumnje da su ubili navodnog pripadnika kavačke kriminalne organizacije Ljubomira Lainovića kako ih ne bi izdao policiji, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić.

Objasnio je da su R.Ž, R.Ž, Z.P. i M.V osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo učinjeno u saizvršilaštvu.

- Optužnica je podignuta jer postoji osnovana sumnja da je, u junu 2020. godine, na teritoriji Crne Gore i Srbije i drugih država Evrope, okrivljeni R.Ž. organizovao kriminalnu organizaciju, čiji pripadnici su postali okrivljeni R.Ž., Z.P. i M.V. i druga lica, radi vršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo - navodi se u saopštenju.

Nakon toga je, kako se smumnja, donio odluku da ubiju Lainovića.

- Potom donio odluku da se na podmukao način, iz bezobzirne osvete, koristoljublja i niskih pobuda, liši života pripadnik kriminalne organizacije, oštećeni Lj.L., jer postoji mogućnost da će, u slučaju lišenja slobode od strane policije, otkriti sve informacije o ubistvima pripadnika suprostavljene kriminalne organizacije, sa čim se saglasio i okrivljeni M.V. i dao uputstva ko će od okrivljenih da izvrše krivično djelo i za koju novčanu nadoknadu, kao i na koji način treba da se uklone tragovi krivičnog djela - navodi se u saopštenju.

Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo Lainovića i drugih lica; SDT: Žrtve prvo namamili, pa mučki ubili i zakopali

Zatim je okrivljeni R.Ž., dovezao Lainovića u šumu, u Danilovgrad lažno mu prikazujući da će na tom mjestu uvježbavati pucanje iz vatrenog oružja.

- Gdje ga je okrivljeni Z.P. iz vatrenog oružja lišio života, a potom su oba okrivljena posmrtne ostatke oštećenog ubacili u improvizovanu raku i zakopali, o čemu su obavijestili organizatora u tada kriptovanoj komunikaciji, a okrivljenom R.Ž. je, u Srbiji, preko posrednika isplaćena novčana nagrada u iznosu od 400.000,00 eura - saopštio je Radonjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 20:47