/ - VLADA CRNE GORE
08/01/2024 u 13:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra ujutro saslušanje Abazovića o slučaju "Tunel"

Podsjećamo, istragom o slučaju " Tunel" obuhvaćeni su Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić. Istragom su obuhvaćeni i Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić.

Bivši premijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović biće saslušan sjutra, u 7.15 časova, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, povodom izjave da ima operativnu informaciju ko je glavni osumnjičeni i šta je bio motiv za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda.

Saslušanje Abazovića povodom navoda o slučaju "Tunel" planirano za 9. januar

Duško Milanović, državni tužilac i rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica, potvrdio je nedavno za portal Dan da je planirano da ta ustanova  9. januara sasluša  bivšeg premijera i lidera pokreta URA Dritana Abazovića povodom njegove izjave vezane za navodna saznanja o slučaju " Tunel".

Podsjećamo, istragom o slučaju " Tunel"  obuhvaćeni su  Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić.  Istragom su obuhvaćeni i Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić. Grupa osumnjičena za kopanje tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, prema istrazi, tereti se za krivično djelo teška krađa i sprječavanje dokazivanja.

Saslušana još četiri svjedoka u slučaju "Tunel": Od promaјe u depou do provaliјe u sistemu

Prema navodima istrage, ženska osoba je, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić, posredstvom agencije za nekretnine zakupila poslovni prostor koji se nalazi u ulici Njegoševa broj 10 u Podgorici, sa podrumskim prostorijama ispod tog poslovnog prostora.

Detalji istrage: Kopači oružje iz depoa nosili koferima i kesama, pa sjeli u taksi

Zatim su probili betonski zid na depou i kroz tako načinjeni otvor, od 08. septembra 2023. do 11. septembra 2023. godine ušli u prostorije depoa, u kojem su izvršili pregled i preturanje više stvari i predmeta u kojima se vode ili su završeni sudski postupci. Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić nisu saslušani od strane državnog tužioca, jer se nalaze u bjekstvu. Takođe, istragom je obuhvaćeno i više nepoznatih osoba. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:49