/ - FOTO: NPCG
03/01/2023 u 16:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Skadarsko jezero: Suzbijen krivolov u zaštićenom području

Zajedničkom akcijom Službe zaštite Nacionalnog parka i Policije locirani su krivolovci i procesirani na dalje postupanje. Tom prilikom, zaplijenjena je lovačka puška i odstrijeljene ptice

Monitoring centar JPNPCG je putem nadzornih kamera registrovao krivolov lovačkom puškom u zaštićenoj zoni NP Skadarsko jezero. Zajedničkom akcijom Službe zaštite Nacionalnog parka i Policije locirani su krivolovci i procesirani na dalje postupanje. Tom prilikom, zaplijenjena je lovačka puška i odstrijeljene ptice.

Služba zaštite NP Skadarsko jezero redovno obilazi teren i kontroliše prostor u cilju očuvanja prirodnih vrijednosti, te suzbijanja svih oblika nezakonitih aktivnosti. Nadzornici Nacionalnog parka takođe su danas zaplijenili, u mjestu Raduš, određenu količinu ribe i ribolovnih mreža.

image
- FOTO: NPCG

Služba zaštite preduzima maksimalne napore kako bi se nezakoniti ribolov sveo na najmanju moguću mjeru. Suzbijanje krivolova u NP Skadarsko jezero zahtijeva efikasnu i odlučnu reakciju svih institucija sistema koje u svom djelovanju imaju ingerencija o pitanju rješavanja ovog problema. Takođe je značajno pravovremeno reagovanje i saradnja sa svim udruženjima ribara, kao i sa NVO i mjesnim zajednicama koje gravitiraju ovom zaštićenom području

image
- FOTO: NPCG

Posebno ukazujemo da borba sa krivolovom dobija značajnije rezultate onda kada svijest svih korisnika prostora nacionalnog parka djeluje u istom pravcu i prihvata da ima istovjetan cilj - cilj ka očuvanju svih vrijednosti bogatog biljnog i životinjskog svijeta i ukupnog biodiverziteta. U tom pravcu, Nacionalni parkovi Crne Gore očekuju punu podršku savjesnih građana i svih korisnika prostora zaštićenih područja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 19:26