/ - - FOTO: SKY-PORTAL DAN
21/03/2024 u 17:22 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Škaljarci sa Cetinja pali zbog "SKY": Crtali skice za ubistva - "bitno da odere sve, biće čašćen dodatno"

U opsežnoj akicji crnogorske policije, koja je realizovana danas, procesuirano je više osoba koje su prema evidenciji nadležnih organa bliski škaljarskom klanu. Kako je saopšteno iz SDT-a, oni se odvode u vezu sa krivičnim djelima iz 2019., koja se odnose na planiranje ubistva navodnih pripadnika kavačkog klana. Dio ove istrage, prema nezvaničnim informacijama portala Dan, čini i "SKY" prepiska.

Podsjećamo, kako je portal Dan ranije objavio, služba Europola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane “SKY” komunikacije otkrili su i poruke za koje se sumnja da  prikazuju komunikaciju škaljarskog klana koja se odnosi na planiranje ubistava članova kavačkog klana i članova njihovih porodica.

(FOTO) Skice za planirana ubistva kavčana: “Sve se kida, ista su to djeca, nećemo pogriješiti”

Radi se o kriptovanoj komunikaciji između, kako istraga pretpostavlja, pripadnika cetinjskog ogranka škaljarskog klana.

UP: Dvije osobe uhapšene, za još tri se traga

Kako se navodi u dokumentu, u koji je portal Dan ranije imao uvid, pod šifrom 39CEDD je bio V.R. (čije puno ime sadrži pomenuti dokument, a koje portal Dan neće objavljivati zbog poštovanja pretpostavke nevinosti i etičkog kodeksa novinarstva). V.R. je u evidenciji policije označen kao visokopozicionirani član škaljarskog klana i od ranije je poznat policiji. 

Komunikacija je, kako je navedeno, iz 2019.godine.

Istraga obuhvatila i deset "škaljaraca" koja su već procesuirana

SDT je danas saopštilo da je ranije podiglo optužnicu protiv deset lica sa kojima se dovode u vezu i danas uhapšene osobe.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje, sa Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala, je lišilo slobode V.B. i R.V., i protiv njih, kao i protiv Ž.R. M.M. i S.V., koji nijesu dostižni državnim organima, je podnijelo krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, 2019.godine, u Cetinju, radi izvršenja krivičnih djela ubistvo i teško ubistvo. Prethodno je policija izvršila i pretresanje njihovih stanova i drugih prostorija u Podgorici i Budvi i pronašla predmete koji mogu biti od značaja za postupak - saopštio je specijalni državni tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić.

U saopštenju SDT-a povodm današnje akcije navodi se da je Specijalno državno tužilaštvo već podiglo optužnicu protiv 10 lica za koja postoji osnovana sumnja da su organizatori i članovi kriminalne organizacije. Kao organizator te grupe, za koju je već sudski postupak u toku, označen je V.R., lice za koje se navodi da je slao poruke u ovom objavljenom SKY-u.

Njemu i njegovoj desetočlanoj grupi sudi se zbog uistava Andrije Gazivode i Petra Muhadinovića na Cetinju 2020. godine. Optuženi i se terete i za planiranje ubistava Vasa Gazivode, oca pokojnog Andrije Gazivode, Miloša Jovanovća, Kića Paovića, Aleksandra Jabučanina…

Andrija Gazivoda ubijen je 17. februara 2020. godine kada je, kako se navodi u optužnici, N. N. pripadnik ove grupe, sa nadimkom,,Karlito“, u njega ispalio 15 metaka.  Potom je 27. februara 2020. godine, Cetinjanin Petar Muhadinović je poginuo u vožnji od eksplozije bombe koja je bila postavljena ispod vozila kojim je upravljao. Tom prilikom lakše je povrijeđen maloljetni M. K. koji se u trenutku eksplozije našao u blizini automobila Muhadinovića. 

Podsjećamo, 2019. godine ranjen je Cetinjanin Jovan Vujović (23). N anjega je tada pucano oko ponoći. Povrede je zadobio u predjelu noge.

 

"SKY" prepiska preko koje se sumnja da su škaljarci sa Cetinja planirali ubistva:

image
- - FOTO: SKY-PORTAL DAN
image

- - FOTO: SKY-PORTAL DAN

- - - FOTO: SKY-PORTAL DAN

Dio SKY komunikacije koju šalje lice V.R.:

-Zdravo brate.

-Htio sam da se povežemo čujemo ispričmo da se dogovorimo direktno.

-Da znaš da smo svu tu. I da imaš podršku. Samo da mi kazeš što treba ako što može i ulazi li ti se u priču da se sveti Bobo?

- Imaš li kapaciteta da se napravi logistika i da uvežeš ljude. Neće ti ništa falit a svako ko bude nešto odradi biće plaćen kolko se dogovorimo

-Ako imaš kapaciteta i volje da organizuješ i kumove od Ulame. Da se drže svi i da se odrađuje profesionalno da se uvežemo svi i napravimo prave poteze i očisti ta bagra. Ništa ti falit neće. Ne trebaš nidje raditi i sve dogovaramo, imaćeš za familiju i više od toga samo da se usmjerimo na osvetu Boba pa da pričamo 

-Imaju ti Andjelići i jos dvoje troje djece sto su umiješani direktno

image

- - FOTO: SKY-PORTAL DAN

- - - FOTO: SKY-PORTAL DAN
image

- - FOTO: SKY-PORTAL DAN

- - - FOTO: SKY-PORTAL DAN

Dio SKY komunikacije koju šalje lice V.R.:

-Zdravo brate

-Svaka čast brate.

-Ajde vidi usmjeri i sve dogovaramo imaće 2 telefona javi kad ti trebaju

-I dogovaramo sve javljaj mi detalje ko je momak i je li spreman psihički.

-Misliš na oca Nedovića?

-Idemo sve da se kida brate ko god je ućestvovao a ista su to djeca sve nećemo pogriješit,

-Vidji ovo. Ako se radi da se neko operativan miče od koga prijeti opet nešto oca je lako mać kad je nebitan.

-A svi ce doć na red nece im se zaboravit

image

- - FOTO: SKY-PORTAL DAN

- - - FOTO: SKY-PORTAL DAN
image

- - FOTO: SKY-PORTAL DAN

- - - FOTO: SKY-PORTAL DAN
image

- - FOTO: SKY-PORTAL DAN

- - - FOTO: SKY-PORTAL DAN

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:35