SKY aplikacija / - SHUTTERSTOCK
03/10/2024 u 13:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"SKY" poruke "kavčana" o ubistvu Hodžića i Spahića u Spužu: "Još pločice kiselinom da isprskam i očistim"

Navodni pripadnici kavačkog klana su, prema navodima Specijalnog državnog tužilaštva, preko kriptovane "SKY" aplikacije detaljno komunicirali i o ubistvima Damira Hodžića i Adisa Spahića i Mila Radulovića zvanog Kapetan.

U ovom postupku optuženo je više od 30 osoba. Među njima su i  Veljko Belivuk i Marko Miljković. Kao organizator ove kriminalne grupe označen je Radoje Zvicer.

Redakcija portala Dan, kao i do sada, neće objaviti  ime navodnih korisnika zbog poštovanja pretpostavke nevinosti a vezano za takozvanu dilemu SKY - da li je ili nije pravno valjan dokaz, dok ne bude sprovedena kao dokaz pred sudom.

PODGORIČKI VIŠI SUD-Belivuk: Oduševljen sam optužnicom; Miljković: Tvrdim da je Mile živ; Kašćelan: Živio Belivuk

U spisima predmeta kao dokaz tužilaštvo je, između ostalog,  navelo poruke sa "SKY" aplikacije koje šalje korisnik pod šifrom  XHREOT, dana 14.10.2020.godine.

"Kavčani" slavili ubistvo Kožara i Hadžića, Zvicer slao fotografiјe preko "skaјa": "Sve sam zapalio, ulicu, BG, tribinu, ovo јe osveta naša"

- Za vrijeme dok se kao neposredni izvršilac ubistva nalazio u kući u Spužu, u kojoj komunikaciji je obavještavao o svim preduzetim radnjama, odnosno o tome da je on lišio života oštećenog Hodžić Damira, da je nakon toga lišen života i Spahić Adis, o čemu je  slao tekstualne i slikovne poruke sa fotografijama iz kuće u Spužu, među kojima je i fotografija ubijenog Hodžić Damira, praćena tekstualnim porukama sadržine: „Ovo je za tebe potegao je pištolj na velju morao sam ga prosut", slikovne fotografije na kojima se vide oštećeni Radulović Mile i Spahić Adis oboreni na podu u kući, praćene tekstualnim porukama: "Evo ga mile", E svaka ti čast brate i svima dolijaše fukare", „Mile je priznao da je finansirao sad sve za rat zbog kožara, ali oće da sarađuje sve, rekli smo mu ako li rale da riječ tako će ti bit kaže da će sve da uradi, da vidimo što dalje, ova će da namješta, u bar oće da ubiju shelbija i parlova, jankovići mićić muratović brat od peruničića ga prate", kako znaš ko ti kaže, znaju li to naši odkle ti to", "Evo pričam sa milem", „Evo ga ispituju daje kontakte pa će onda dalje", "One dvoje su poveli i drugog smo opalili. Evo priča sve nego mu kucaju sa svima je na vezi, igor vukotić se bio zabrinuo, evo i ulama mu kuca ne javljaju mu se ova dva turčina pa se zabrinuo", "Sve im jebem piši mi što još priča kucam ovamo pukoh", "Da ne valja što će ove u bg da ubiju odma i sumnja kaže samo nemoj da me mučite ubite me odma", „Kaži ti sopranu da si moj čojek ispitaj ga za mene što znaju sve mu jebem i da reče ko me radio od njih i de", "Kaže zna ko si ali ne zna ko je tebe radio, još malo ga vode u bazu a rekoše da ja i vojvoda očistimo kuću "Podoše oni sa anđelima", „Evo skoro sve očistili brate digli čovjeku laminat i krevet slomili i zapalili - dio je navoda SKY poruka iz optužnice u koju je portal Dan imao uvid.

Belivuk o "SKY" optužnici: Crna Gora ne poštuje Evropski sud, Spajić tvrdi da idete u EU

SDT dalje navodi da "unastavku kriptovane komunikacije, okrivljeni K.M. je  poslao i dvije slikovne poruke na kojima se vidi da je u dnevnoj sobi kuće u Spužu skinut laminat, odnosno vidljiva je betonska podloga.

- A komunikacija je nastavljena tekstualnim porukama: „Trebalo bi brate evo sve smo prešli, još pločice kisjelinom da isprskam i očistim, brate ja sam ti vazda govorio da ne razmišljaš spreman sam i odlučan na sve, samo što nisam imao skim i sam znaš. A sa ovima bi bilo de radio. A eto pitaj i njih rode. Kako sam ovoga opalio kad je soprano zavikao ima pištolj fata se za pištolj, zato mi sad nanos izađe čišćenje, žao mi što ne ufatismo kasapa živog da ga kasapimo, a drugovi ga bili mrtvog - dio je iz optužnice.

Detalji optužnice: Kavčani za posmrtne djelove svojih žrtava koristili i rupu za septičku jamu

U daljoj kriptovanoj komunikaciji, prema navodima SDT-a, okrivljeni je opisano kako su se odvijali događaji u kući dana 14.10.2020 godine, putem poruke sadržine: "I tarnan sjeli mi ulečeli soprano i kratos bez ičega da ih fataju ja pištolj vojvoda hekler, zemo i ovaj drugi su sa njima bili".

Prema ranijim informacijama iz istrage, odmah nakon nestanka Hodzića i njegovog zeta Adisa Spahića, njihove porodice i prijatelji krenuli su u potragu za dvojicom Barana, a snimci sa nadzornih kamera odveli su ih do Spuža, gde im se gubi svaki trag. Hodzić, koji je navodno bio blizak "škaljarskom klanu", i njegov zet Adis Spahić, koji nije imao kriminalni dosije, nestali su 14. oktobra 2020. godine.

Prema ranijim navodima istrage, navodno su renoviranjem kuće osumnjičeni pokušali da sakriju tragove zločina.

Prema tvrdnjama Specijalnog tužilaštva, Zvicer je krajem jula 2020. godine naredio otmicu Hodžića jer je smatrao da je kao jedan od bliskih saradnika prethodno ubijenog Alana Kožara, znao gdje je ovaj skrivao novac i drogu. Hodžića je 14. oktobra 2020. Godine do mjesta Stanjevića rupa pored Spuža dovezao zet Adis Spahić koji je tog dana ubijen. Hodžić je prema policijskim evidencijama bio blizak škaljarskom klanu, dok njegov zet Adis Spahić nije imao krivični dosije. Zbog istog motiva, na spisku meta ove grupe našao se i visokopozicionirani član škaljaraca Milo Radulović zvani Kapetan.

- Radoje Zvicer je kao organizator, u vremenu između kraja jula i druge polovine avgusta 2020. godine, okrivljenima Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću, Draganu Kneževiću, Marku Miljkoviću i Veljku Belivuku, naredio da se pronađu i u pogodnoj prilici otmu, a zatim na podmukao način, iz bezobzirne osvete, niskih pobuda - netrpeljivosti i mržnje i radi uspostavljanja prevlasti, liše života pripadnici suprostavljene kriminalne organizacije, Milo Radulović i Damir Hodžić – navodi se u optužnici.

Na optužnici pored Zvicera, Živkovića, Vujotića, Kneževića, Miljkovića i Belivuka nalaze se i Marko Miljković, Ratko Živković, Nebojša Janković, Stevan Kraljević, Slobodan Kašćelan, Nenad Kaluđerović, Darko Prelević, Davor Perović, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čolaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Borko i Bojan Bešović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 13:02