SAŠA KLIKOVAC / - SAŠA KLIKOVAC
26/09/2024 u 15:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Slučaj ubistva Klikovca - advokat Lekić: Sud odlučio da Markoviću sudi u odsustvu, a odbrani nije dostavljeno to rješenje

Ročište glavnog pretresa u predmetu protiv okrivljenog Miloša Markovića i drugih, koji se vodi zbogubistva Saše Klikovca odloženo je zbog odsustva predsjednika vijeća Višeg suda u Podgorici Zorana Radovića iz privatnih razloga.

Kako je za portal Dan kazao advokat Damir Lekić, branilac okrivljenog Markovića, ono što je bilo upečatljivo je da je član vijeća sudija Nada Rabrenović nakon što je prisutne obavijestila da se ročište neće održati zbog odsutnosti sudije Radovića saopštila da je donijeto rješenje da se okrivljenom Markoviću sudi u odsustvu i da je ono pravosnažno.

Inače, za Markovićem, koji je u bjekstvu, a SDT ga tereti da je 18. jula 2020. godine u Zeti učestvovao u ubistvu Saše Klikovca, raspisana je međunarodna potjernica u junu ove godine.

Raspisana međunarodna potјernica za Milošem Markovićem: Pobјegao јer mu policiјa niјe stavila nanogicu

Na obavještenje sudije Rabrenović reagovao je advokat Lekić, imajući u vidu da on kao branilac nije dobio rješenje o suđenju u odsustvi okrivljenom Markoviću.

- Iz tog razloga to rješenje ne može da bude pravosnažno, naveo je Lekić.

Kako je kazao, sudija Rabrenović saopštila je da će sud da provjeri to, budući da rješenje mora biti dostavljeno svakom od branilaca Markovića.

Raspisana međunarodna potјernica za Milošem Markovićem: Pobјegao јer mu policiјa niјe stavila nanogicu

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog likvidacije Saše Klikovca. Optuženi su Marko Šuković, Miloš Marković, Ivan Milačić i Predrag Vukadinović koji se terete i za stvaranje kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Klikovca. Marković je optužen da je ubio Klikovca po nalogu Alana Kožara.

Osumnjičeni za ubistvo Saše Klikovca izašli iz Istražnog zatvora

Prema optužnici SDT-a, kriminalnu organizaciju formirao je sada pokojni Alan Kožar, po čijem nalogu je Marković ukradenim "golfom 3", kojim je upravljao Šuković, došao ispred restorana "Kod Crnogorca" i sa zadnjeg sjedišta na podmukao način i uz prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20.000 eura pucao na Klikovca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 15:39