/ - FOTO: UPRAVA POLICIJE
16/02/2024 u 10:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spriječeno teško krivično djelo: Osumnjičen navijač Partizana, povezan sa kriminalnom grupom iz Beograda

U međuvremenu, osumnjičeni S.B. je lišen slobode u Austriji i u narednom periodu slijedi postupanje organa za sprovođenje zakona – ministarstva pravde Crne Gore, Republike Srbije i Austrije

Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala, nikšićka policija i Agencija za nacionalnu bezbjednost spriječili su izvršenje teškog krivičnog djela i povodom toga identifikovali državljanina Srbije S.B. (21) kao osumnjičenog.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, uz tijesnu saradnju sa službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost, identifikovali su državljanina Republike Srbije S.B. (31) iz Beograda, kao izvršioca krivičnih djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave - navode u saopštenju iz Uprave policije.

Kako je saopšteno, tokom januara pretresom stana i drugih prostorija na jednoj lokaciji u Nikšću, pronađen je pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije na ime D.J., rođen 1991.godine.

- U koordinaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Nikšiću izvršena su potrebna vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu i preduzeto više operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca krivičnih djela i obezbjeđenje dokaza neophodnih za pokretanje krivičnog postupka. U razmjeni obavještajnih podataka sa partnerskim službama na nacionalnom i regionalnom nivou, utvrđeno je da je izvršilac ovih krivičnih djela osumnjičeni S.B., koristio falsifikovana dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije, prilikom boravka u Nikšiću tokom septembra, kojom prilikom je iznajmio stan u tom gradu, u kojem je boravio i skrivao se - dodaju iz UP.

image
- FOTO: UPRAVA POLICIJE

U upravo tom stanu pronađeno je  oružje sa prigušivačem, kao i drugi predmeti koje je osumnjičeni koristio.

- Prikupljeni podaci ukazuju da se radi o licu koje je pripadnik jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navijača Partizana „Vandal Boys“ i povratniku u vršenju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, krivičnih djela sa elementima nasilja, kao i licu koje je povezano sa članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Beograda. Prema obavještajnim podacima sumnja se da je aktivnostima Uprava policije spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela, gdje se u ovoj fazi preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije povezanih lica, koja su osumnjičenom pružala logističku podršku prilikom dolaska i boravka na području Crne Gore – Nikšića - preciziraju iz UP.

Na osnovu preduzetih aktivnosti, službenici Uprave policije podnijeli su Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću, krivičnu prijavu protiv S.B., zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave iz člana.

- U međuvremenu, osumnjičeni S.B. je lišen slobode u Austriji i u narednom periodu slijedi postupanje organa za sprovođenje zakona – ministarstva pravde Crne Gore, Republike Srbije i Austrije. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti multisektorsku i međuagencijsku saradnju, kroz zajedničko djelovanje organa obavještajno bezbjednosnog sektora, u cilju neutralisanja djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i dodatno intezivirati aktivnosti na unapređenju bezbjednosnog ambijenta i sigurnosti građana - zaključuju iz UP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 02:46