ОДТ Подгорица / - дан
08/12/2022 u 10:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sud ocijenio da nema osnovane sumnje da je Gardašević prijetio Kneževiću

Knežević je juče napadnut na Aerodromu Podgorica, nakon čega je u Centru bezbjednosti Podgorica podnio prijavu protiv počinilaca

Nakon što je Ivanu Gardaševiću sinoć određeno tužilačko zadržavanje zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti poslanika DF-a Milana Kneževića sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici pustio ga je na slobodu, uz ocjenu da nema osnovane sumnje da je Gardašević Kneževiću uputio bilo kakve a kamoli kvalifikovane prijetnje.

- Protiv rješenja ODT-u Podgorici, kojim je određeno zadržavanje osumnjičenog Ivana Gardaševića, izjavljena je žalba od strane njegovog branioca, koju je sudija za istragu usvojio i ukinuo navedeno rješenje, uz nalog da se Gardašević odmah pusti na slobodu. Ivanu Gardaševiću se stavlja na teret krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Milana Kneževića.

Međutim, kako ovo krivično djelo čini onaj ko ugrozi sigurnost nekog lica prijetnjom da će napasti na život ili tijelo tog lica ili njemu bliskog lica, a kako je Milan Knežević policijskim službenicima u svojoj izjavi jasno naveo da nije čuo da mu je neko prijetio smrću ili slično, a jeste mu uputio riječi "Pipune", a nakon što ga je ovaj upitao da li ima neki problem, osumnjičeni mu je odgovorio "Ima, mnogo ti lijepa glava", upućujući mu pritom i psovke, sudija za istragu je našao da nema osnovane sumnje da je ovom prilikom Kneževiću upućena bilo kakva, a kamoli kvalifikovana prijetnja da će napasti na njegov život ili tijelo. Takođe se na snimcima video nadzora uočava kako Dušan Knežević, vozač i obezbjeđenje Milana Kneževića inicira fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbjegne, udaljavajući se. Iz navedenih razloga sudija za istragu nalazi da u rješenju o zadržavanju Gardaševića nema razloga o činjenicama koje upućuju na postojanje osnovane sumnje da je isti učinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, odnosno nije navedena nijedna prijetnja, koja je upućena ovom prilikom Milanu Kneževiću, a što je bio zakonski uslov za zadržavanje ovog osumnjičenog -  saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Formiran predmet povodom prijetnji Kneževiću: Gardaševiću određeno zadržavanje

Podsjetimo, Knežević je juče napadnut na Aerodromu Podgorica, nakon čega je u Centru bezbjednosti Podgorica podnio prijavu protiv počinilaca.

Knežević verbalno napadnut na podgoričkom Aerodromu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:28