Centar bezbjednosti Budva / Srđan Boljević
29/04/2023 u 20:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sud za prekršaje u Budvi za prva tri mjeseca naplatio 380.000 novčanih kazni

U prvostepenom prekršajnom postupku riješena su 2.374 predmeta, pa je stopa ažurnosti na nivou od 120 odsto, što znači da se broj zaostalih predmeta iz ranijeg perioda smanjio za jednu petinu

Sud za prekršaje u Budvi je za prva tri mjeseca 2023. godine riješio ukupno 3.315 predmeta. U prvostepenom prekršajnom postupku riješena su 2.374 predmeta, pa je stopa ažurnosti na nivou od 120 odsto, što znači da se broj zaostalih predmeta iz ranijeg perioda smanjio za jednu petinu, saopšrio je Marko Đukanović, predsjednik Suda za prekršaje u Budvi.

- U radu dominiraju predmeti iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a potom iz oblasti: Zakona o javnom redu i miru, Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, Zakona o sprječavanju korupcije, Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga - naveo je Đukanović.

Kako navodi, predmeti su u 78 odsto slučajeva rješavani izricanjem novčanih kazni, a potom slijede i ostale sankcije (kazne zatvora, uslovne osude, vaspitne mjere. Oko pet odsto predmeta okončano je oslobađajućom odlukom. 

- Sud je naplatio 380.000 eura novčanih kazni i troškova postupka, što je povećanje za oko 10 odsto u odnosu na isti period prethodne godine - saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 04:37